• Richard van Gils en Leon de Bruijn.
• Richard van Gils en Leon de Bruijn. Foto: Peter Verheijen

Richard van Gils en Leon de Bruijn: 'Schelluinen moet zich zo snel mogelijk veilig spelen'

Nieuws 2.819 keer gelezen

SCHELLUINEN • Na het tussentijdse vertrek van hoofdtrainer Philip den Haan bij derdeklasser vv Schelluinen neemt Léon de Bruijn doordeweeks de honneurs waar. De oud-speler en lid van de technische commissie doet op zaterdagen een beroep op de eerder ingestapte trainer Richard van Gils.

"We waren er snel uit. Net voor de kerst hebben we twee avonden met elkaar gezeten en ik werd niet veel later benoemd tot de trainer voor het nieuwe seizoen", herinnert Van Gils zich.

"Dat ik ook zo snel betrokken zou geraken bij de vereniging, was niet de bedoeling. Het is bekend dat ik in verband met mijn verplichtingen bij Oosterhout de trainingen niet kan verzorgen. Samen met Léon bespreek ik de oefenstof en de speelwijze op zaterdag. Wel ben ik aanwezig voor en tijdens de wedstrijd."

Zwaar programma
De Bruijn knikt. "We begonnen goed, met een overwinning op Schoonhoven. In de daaropvolgende wedstrijd tegen Hardinxveld waren we kansloos. Komende weken staan we voor een zwaar programma. Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij SVW. Een week later ontvangen we Alblasserdam. Die laatste ploeg ligt ons wel en dus dicht ik ons thuis meer kansen toe dan op het kunstgras in Gorinchem."

"Ik heb goede hoop dat we binnenkort lekker in de middenmoot voetballen, maar dan moet wel iedereen fit en niet op skivakantie zijn", knipoogt mister Schelluinen fijntjes. "De sfeer is weer goed. Er wordt keihard getraind en de kantine zit op donderdagavond na de training weer vol. Net als de frituurpan. Zonder gekheid, we moeten ons zo snel mogelijk veilig spelen en het niet op de laatste wedstrijd tegen Groot-Ammers laten aankomen. Misschien kunnen we zelfs in een paar wedstrijden nog iets proberen voor het nieuwe seizoen."

Nieuwe doelman
Over augustus gesproken. "Door het vertrek van keeper Robin Zonneveld Piek is het vinden van een nieuwe doelman prioriteit nummer één", beseft Van Gils, die inmiddels al Pascal van Delden en Robin Boekhout heeft weten vast te leggen. "Verder heeft Ryan Brood (SVS'65) toegezegd te komen", vult De Bruijn zijn oefenmeester aan.

De topschutter van weleer is ook betrokken bij het beleid op de langere termijn. "Onder leiding van oud-voorzitter Rolf Huijssen doorlopen we met de KNVB een traject om de huidige gaten in onze jeugdafdeling op te vullen. Op dit moment is de JO16 ons oudste jeugdteam, waardoor er richting de senioren niet direct aanwas is. Verder ben ik blij met de medische steun en kennis van de fysiotherapeuten Aron Schalk en David Hesseling."

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden