SC Everstein kan Houten niet afremmen

Wedstrijdverslagen 511 keer gelezen

HOUTEN • Tegen Houten gaf SC Everstein kranig partij, maar dat was onvoldoende om de zegereeks van de koploper te stoppen: 4-2.

Beide elftallen misten enkele basiskrachten en Houten kon dat makkelijker opvangen dan de bezoekers. In de tiende minuut zette de laatste linie van SC Everstein iets te laat druk en dat was kaasje voor de thuisclub: 1-0.

De eerste dertig minuten konden de roodwitten goed mee met het spel van Houten. Ze hadden pech dat een goed schot van Jort Binneveld prima werd verwerkt door de sluitpost van de gastheren. Rond de dertigste minuut counterde Houten zich naar 2-0. Vlak voor de thee werd Binneveld in stelling gebracht door Simon van Zante, en met 2-1 bleven de gasten in de wedstrijd.

Hoop
Toen de 3-1 binnen tien minuten na rust 3-1 viel werd het lastig. Niettemin bleef SC Everstein goed partij geven. Robbie de Roos miste een grote kans op aansluiting, terwijl Houten een strafschop werd onthouden. Tien minuten voor tijd kregen de bezoekers weer hoop toen De Roos een voorzet van Guillermo Ooft benutte: 3-2. De ploeg had daar niet lang plezier van, want amper een minuut later zette Houten de 4-2 eindstand op het scorebord.

Gestreden
"Dit was een terechte nederlaag tegen de beste ploeg uit onze poule. Houten heeft in alle linies veel kwaliteiten. SC Everstein heeft gestreden, is niet weggespeeld, met deze nederlaag kan ik wel leven", was het commentaar van trainer Remko Versteeg.

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 9 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 9 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden