Het zit GJS bepaald niet mee tegen Tricht

Wedstrijdverslagen 993 keer gelezen

DALEM • GJS leed twee zure verliespunten in een wedstrijd waarin de scheidsrechter, waarschijnlijk onbedoeld, een hoofdrol speelde.

In de eerste helft, waarin GJS de wind tegen had, ging het redelijk tegen elkaar op, zonder echte doelrijpe kansen. Het eerste schot was in de 17e minuut toen Nordin el Hassani een hard schot losliet dat keeper Lukas Grizell keurig over de lat tikte. Een aantal minuten later een scrimmage voor het doel van Tricht en de keeper redde met de voet.

In de 36e minuut een leuke aanval van GJS die Rob van den Boom afsloot met een schot net naast het doel. Toch kwam GJS een minuut later op voorsprong toen Nordin el Hassani een goede aanval afsloot met een onhoudbaar schot (1-0). In de 41e minuut schoten de gasten voor het eerst op doel, maar dat schot ging over.

Vlak voor rust een verre ingooi van Joost Haggenburg, die Ruud Bos doorkopte en Rob van den Boom schoot met een halve omhaal hard op doel, maar keeper Lukas Grizell pakte de bak stijlvol klemvast, Rust dus 1-0.

Rode kaart
Na de rust werd het spel er niet beter op, maar opnieuw was de eerste kans voor GJS. De keeper pakte het schot van Ben Vissers van ongeveer 20 meter echter klemvast. Tien minuten later tikte de keeper een schuiver van Ben Vissers tot corner. Uit die corner kopte Nordin el Hassani via de grond goed op doel, maar de keeper redde opnieuw.

Twee minuten later (66e minuut) kregen Nordin el Hassani en een speler van Tricht een beetje onenigheid en beiden kregen geel van scheidsrechter Roel Metsemakers. Een speler van Tricht trok Nordin weg om hem te kalmeren, maar hij rukte zich los en de scheidsrechter beoordeelde dat als (poging tot) slaan en Nordin mocht vertrekken.

GJS ging met tien spelers verder en leek kort daarna op 2-0 te komen. Een goede vrije trap van Stef Kamp kwam bij Ruud Bos, die de bal in de verre hoek wilde schieten, maar om te voorkomen dat de bal naast ging kwam Sjors Hendriks toelopen en kopte de bal keihard binnen. Tot verbazing van iedereen keurde de scheidrechter het doelpunt echter af wegens buitenspel. Ook de assistent-scheidsrechter van Tricht was verbaasd, want hij vlagde niet en volgens hem was het ook een glaszuiver doelpunt.

Korte tijd later schoot de keeper van Tricht verkeerd uit en Rob van den Boom schoot gelijk van afstand op het lege doel, maar de bal ging net naast. In de 83e minuut nam Ben Vissers een corner waar de keeper onderdoor sprong, maar Sjors Hendriks kopte hard over.

GJS bleef proberen de wedstrijd te beslissen, maar ook een schot van Ruud Bos ging via de keeper corner.

Strafschop
Volkomen onverwacht kreeg Tricht in de 89e minuut wegens vermeend hands een strafschop. In een kluwen van spelers kreeg een speler van GJS blijkbaar de bal op zijn hand. Volgens de scheidsrechter ook onopzettelijk, want hij gaf geen geel. Aanvoerder Arjan Hakkert benutte dit onverwachte buitenkansje c.q. cadeautje en schoot onberispelijk de 1-1 binnen.