• Taki Anastassiadis is trots op zijn club, die afgelopen week 99 jaar werd.
• Taki Anastassiadis is trots op zijn club, die afgelopen week 99 jaar werd. Foto: Peter Verbeek

Brederodes-voorzitter Taki Anastassiadis: 'We voetballen nu met Viaanse spelers en dat willen we bij voorkeur zo houden'

Nieuws 2.106 keer gelezen

VIANEN • Als voorzitter van Brederodes heeft Taki Anastassiadis een duidelijke mening over het te voeren jeugdbeleid, een nieuwe accommodatie en de selectie.

Voorzitter van Brederodes word je niet zo maar: daar moet je wél een voetbalverleden voor hebben. In het geval van Taki Anastassiadis is dat zeker het geval. In zijn jonge jaren verdedigde hij de kleuren van Zwaluwen Vooruit, Voorwaars en het ter ziele gegane Apollon. Door een vervelend fysiek incident moest hij veel eerder stoppen dan hij had gewild en is hij zich gaan richten op andere voetbalterreinen.

Jeugdtrainer
"In 2003 ben ik via mijn zoons Brederodes in gezogen", vertelt de flamboyante Anastassiadis. Ik ben er jeugdtrainer geweest, elftalleider, technisch coördinator van de F-jes, hoofd sponsorcommissie en uiteindelijk via een bestuursfunctie sinds anderhalf jaar voorzitter."

Elke zaterdag volgde hij de verrichtingen van zijn zoons en op zondag bezocht hij regelmatig de wedstrijden van het eerste elftal. "Het opheffen van onze zondagtak is een goede beslissing geweest; het was bovendien niet tegen te houden. En nu ligt de focus helemaal op het zaterdagvoetbal."

Kanjer
Taki Anastassiadis kan daar alleen maar met een goed gevoel naar kijken en over praten. "In de persoon van Sander Kloos hebben we een kanjer van een trainer in huis gehaald. Hij is een man met passie, ideeën en visie en heeft voor meer professionaliteit gezorgd. Goed voorbeeld is de persconferentie die na elke wedstrijd wordt gehouden (zie YouTube). Samen met Edgar Hougee, een echte Brederodes-man die we van Geinoord terug hebben gehaald, vormt hij een mooi koppel. Daarnaast hebben ze de beschikking over een prima staf."

Het bestuur, dat daar altijd terughoudend in is geweest, heeft Kloos geen opdrachten gegeven. Ze kan zich echter volledig vinden in de doelstelling die gaandeweg het seizoen is geformuleerd: top drie en plaatsen voor de nacompetitie. In dat opzicht ligt Brederodes geheel op koers. 

Voor de voorzitter zou promotie naar de tweede klasse een heel aantrekkelijke bijkomstigheid zijn, maar zeker geen must. Brederodes heeft een homogene groep die bereid is elkaar zonder al te veel gemopper te corrigeren. "De huidige selectie is echter smal en in de tweede klasse zou deze jonge groep nu wellicht nog te kort komen. Je kunt wel promoveren, maar als je het jaar daarna weer degradeert heb je voor de langere termijn meer verloren dan gewonnen."

Opkrikken
Met het oog op de toekomst investeert Brederodes heel bewust in het opkrikken van het niveau van het jeugdvoetbal. "We voetballen nu met Viaanse spelers en ofschoon we jongens die zelf van elders bij ons aankloppen niet zullen weigeren, willen we dat bij voorkeur zo houden. Als bestuur vinden we het enorm belangrijk om straks te kunnen putten uit de eigen jeugd voor doorstroming naar onze selectie-elftallen."

Gedateerd
Het voornemen om, op de huidige plaats van de tribune, een nieuwe kantine te bouwen, met daaronder kleedkamers, is een ander punt waarmee het bestuur van Brederodes serieus aan de slag is gegaan. Tijdens de algemene ledenvergadering van afgelopen november is dat item aan de orde gekomen.

"Ons huidige clubhuis staat er bijna vijftig jaar, is gedateerd en toe aan vervanging. Met een architect is gekeken naar de mogelijk- en onmogelijkheden. Op basis van onze voorwaarden en wensen waar het nieuwe gebouw minimaal aan moet voldoen, is een bouwschets gemaakt. Ook heeft een aannemer inmiddels een (ruwe) offerte gemaakt. Brederodes heeft echter te maken met een aantal factoren waar we geen directe invloed op hebben. Ik noem onder andere bestemmingsplannen en het nieuw te ontwikkelen sportbeleid voor de gemeente Vijfheerenlanden. We verwachten dat er over een half jaar meer duidelijkheid is over een aantal facetten en pas daarna kunnen we verder gaan met een uitgewerkt plan voor nieuwbouw en de financiële onderbouwing daarvan", vertelt Taki Anastassiadis.

"We zitten dus voor een aantal zaken in de wachtkamer, en dat is best spannend."

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden