• SVW-trainer Tutu N'Dona.
• SVW-trainer Tutu N'Dona. Foto: Rick den Besten

Het SVW van Tutu NDona is blij met 2F: 'Hier had de club op gehoopt'

Nieuws 2.345 keer gelezen

GORINCHEM • Het naar de tweede klasse gepromoveerde SVW uit Gorinchem is meer dan tevreden over de nieuwe tegenstanders. Ingedeeld in 2F komen de streepies louter bekende en vooral regionale tegenstanders tegen.

“De club had hier op gehoopt, de kantinecommissie heeft staan juichen”, weet SVW-trainer Tutu Ndona. “Persoonlijk maakte het mij niet zoveel uit, een indeling in West had ik ook niet erg gevonden. Belangrijk voor mij was het spelen in de tweede klasse. Maar natuurlijk kijken we uit naar de derby’s tegen Arkel, Woudrichem, GJS, Sleeuwijk, Heukelum en Altena.”

In de breedte gegroeid
Na een paar trainingen, maar geen oefenwedstrijden, heeft Ndona het voorbije voetbalseizoen onlangs afgesloten. “Op 4 augustus starten we de voorbereiding op het nieuwe seizoen en moeten we in zes, zeven weken tijd klaar zijn voor de start. Ik heb goede hoop. Met Gino Dix hebben we een geweldige spits naar DOVO zien vertrekken, maar in de breedte zijn we gegroeid. Ook de basiself acht ik sterker. Veel aanpassingsproblemen verwacht ik overigens niet. We borduren voort op de afgelopen twee jaar met vijf nieuwkomers, die ons spelletje wel snappen.”

Ndona durft wel een voorspelling te doen over de sterkte van 2F. “EBOH heeft een ervaren en goede ploeg en datzelfde geldt voor Altena. De afgelopen jaren waren de Nieuwendijkers twee keer dicht bij promotie. Verder zal Wilhelmina’26 ook weer meedoen om de prijzen. Met SVW gaan we zien hoever we zullen komen. We zijn nieuw en gaan in ieder geval onze huid duur verkopen, met een ploeg die er altijd voor gaat.”

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden