met videosamenvatting

SteDoCo tikt SV Den Hoorn helemaal zoek en haalt dubbele cijfers: 10-0

Wedstrijdverslagen 2.020 keer gelezen

HOORNAAR • Met speels gemak bereikte derdedivisionist SteDoCo de tweede voorronde van het grote TOTO KNVB Beker toernooi. Zondageersteklasser Sv Den Hoorn werd – niet eens geflatteerd - met maar liefst 10-0 verslagen.

Al na achttien minuten was de wedstrijd beslist en mogelijk zelfs al na acht minuten. Een fel startend SteDoCo stond in no time door goals van Vincent Verheul en Guytano dos Santos op een lekkere 2-0 voorsprong.

De honger was duidelijk nog niet gestild bij de mannen van trainer Adelaar. Dos Santos, die heerlijk combineerde met aanvoerder Joran Schröder, maakte iets na een kwartier in de ongelijke strijd een onvervalste hattrick; 4-0.

SteDoCo tikte de Westlandse tegenstander volkomen zoek. De ploeg van oud prof Sieme Zijm mocht in haar handen knijpen dat halverwege de productie stokte bij 8-0. Joran Schröder (2x), Marlon Pereira en Benjamin van Wanrooij heetten de doelpuntenmakers.

Geen doorkomen aan
Na rust nam een gewijzigd SteDoCo noodgedwongen even gas terug. “In het kleedkamer heb ik gevraagd het tempo hoog te houden en de zijkanten mogelijk nog meer te gebruiken. Maar Den Hoorn parkeerde drie bussen voor hun keeper. Er was geen doorkomen meer aan. Zelfs toen we met tien man kwamen te staan, zakte hun spits ver terug op het eigen middenveld.”

Adelaar was duidelijk niet tevreden over het wegzenden van zijn routinier Hayri Pinarci, die het diverse keren aan de stok kreeg met een aantal tegenstanders. De Gelderlander moest zijn overdreven agressie bekopen met een direct rode kaart van scheidsrechter Tissingh. Niet echt slim, tien minuten voor tijd en een inmiddels 10-0 tussenstand door goals van Van Wanrooij en invaller Charley Vicento.

Dat vond ook Adelaar. “Deze rode kaart accepteren we niet, dat moge duidelijk zijn. De schorsing van de KNVB wachten wij niet af.”