Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Unitas klopt AFC en speelt in volgende ronde tegen DTS Ede

Wedstrijdverslagen 944 keer gelezen

AMSTERDAM • In de eerste voorronde van de Toto KNVB-beker won zondagderdedivisionist Unitas met 1-2 van AFC-zaterdag (1e klasse).

Een aantal spelers vertrok aan het eind van het seizoen en er zijn weer wat nieuwe jongens bij gekomen. Ondanks het feit dat er een klasseverschil was tussen beide teams, weet je het nooit in bekerwedstrijden.

Een strijd werd het zeker. Op het nieuwe kunstgras was Unitas in de eerste helft de bovenliggende partij . Er werd met een behoorlijk tempo de aanval gezocht en AFC moest achteruit. Eén keer werd het gevaarlijk voor de Unitasgoal toen uit een vrije trap de bal naast werd gekopt door AFC. Dat was wel een kans.

Strafschop
Aan de andere kant waren de corners van Unitas, prima aangesneden door Ilias Zaïmi, steeds gevaarlijk en in de 20e minuut werd aanvoerder Achraf Chentouf in het zestienmetergebied onderuit getrokken voor de ogen van de scheidsrechter en die legde de bal daarom logischerwijs op de stip. Jay-Jay Meierdres kun je zo'n klusje wel geven en hij schoot onberispelijk de 0-1 tegen de touwen, de keeper kansloos latend.

Unitas behield de controle en er was nog één schot van de Everon Pisas te noteren. De bal verdween nét over de kruising.

Botte bijl
In de tweede helft veranderde het beeld omdat AFC een gevaarlijke aanvaller inbracht, maar ook meer de botte bijl ging hanteren. Het team heeft een paar flinke kerels in de ploeg en bij Unitas lopen best wel wat kleinere mannen. Unitas moest af en toe flink achteruit, maar kwam eigenlijk zelden in accuut gevaar.

De snelle mannen aan de zijkant moesten voor gevaar zorgen aan Unitas-zijde. In de 59e minuut soleerde EVeron langs een paar tegenstanders en kon alléén gestopt worden  met een fikse overtreding. Dit gebeurde in het beruchte gebied en Unitas kreeg zijn tweede strafschop. Nu stond Ilias Zaïmi achter de bal. Die kan er ook wat van en de 0-2 was een feit.

Kat in het bakkie zou je zeggen, maar in de 65e minuut ontstond er scrimmage voor het doel van Unitas, waar niet adequaat mee om werd gegaan door de roodbroeken en Zep Swijghuisen kon de 1-2 binnentikken.

Rode kaart
Er werd van beide kanten veelvuldig gewisseld ( 5x toegstaan in de bekercompetitie) en dat kwam het voetbal niet ten goede. De strijd bleef en de botte bijl ook. De scheidsrechter kon dan ook niet anders dan in de 20e minuut een speler van AFC rood geven na een blinde tackle.

Met 11 tegen 10 zou je het snel moeten kunnen beslissen normaal gesproken, maar zoals zo vaak komt er nog één kans voor AFC. Nu ook, maar de bal werd voorlangs geschoten.

Unitas had er ook nog twee kunnen maken door kopkansen van resp. Jaouad Chraou en Daniël Alexander. Het bleef 1-2 en we kunnen nog een rondje ( tegen DTS - Ede).

(verslag: GVV Unitas)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 1 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 1 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 3 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 5 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 7 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 8 uur geleden