• Joran Schröder vorig seizoen in actie in de thuiswedstrijd tegen VVOG.
• Joran Schröder vorig seizoen in actie in de thuiswedstrijd tegen VVOG. Foto: Rick den Besten

Scherpschutter Joran Schröder met SteDoCo op zoek naar zijn plafond

Nieuws Voorbeschouwingen 2.247 keer gelezen

HOORNAAR/HARDINXVELD • Joran Schröder staat aan de vooravond van alweer zijn zesde seizoen bij SteDoCo. Hij heeft ambities en wil de komende jaren eens kijken waar zijn plafond ligt. De van oorsprong aanvallende middenvelder heeft overigens geen haast, maar wil ooit nog wel een stapje hoger acteren. Het liefst natuurlijk met zijn cluppie SteDoCo.

Geboren Hardinxvelder Joran Schröder voelt zich als een vis in het Hoornaarse water. In de voorbereiding liet hij een dozijn keer het net bollen. Afgelopen zaterdag in het ongelijke bekertreffen met Den Hoorn was hij, naast aangever, ook twee keer afmaker.

"De tijd gaat inderdaad snel, mijn zesde seizoen voor SteDoCo", beaamt Schröder. De inmiddels 27-jarige CIOS-docent kende overigens een valse start aan de Groeneweg. "Ik arriveerde met een gebroken middenvoetsbeentje. Na enkele maanden revalideren stond ik net voor de winterstop voor het eerst in de basis. Dat was onder trainer Virgil Breetveld. Daarna speelde ik alles. In misschien wel een van de mooiste jaren. Voor mij zeker, want na de tweede klasse met Hardinxveld speelde ik in één keer tegen de amateurtop van Nederland. Voetballen voor volle tribunes tegen IJsselmeervogels, Spakenburg, Katwijk, Quick Boys en Kozakken Boys, dat vergeet ik nooit meer."

FC Dordrecht
Ook drie klassen hoger wist de aanvallende middenvelder het net te vinden. "Ik scoorde er vier in mijn eerste halfjaar voor SteDoCo. We degradeerden niet en dat was een prestatie op zich. De toenmalige Topklasse werd onderverdeeld in twee divisies. Wij kwamen in de derde divisie terecht", herinnert Schröder zich nog goed, die samen met huidig ploeggenoot Bryan Jongeneel ooit twee jaar het shirt van FC Dordrecht droeg.

"We waren C-junioren. Op een gegeven moment besloot ik te kiezen voor school en zei daarmee mijn droom om ooit profvoetballer te worden eigenlijk vaarwel. Maar het kan nog steeds, zeg nooit nooit."

Geen clubhopper
De belangstelling was er wel. "Diverse keren ben ik gebeld, maar echt concreet is het nooit geworden. Logisch, want ik heb nog een doorlopend contract bij SteDoCo tot de zomer van 2021. Ik voetbal al die jaren vrij stabiel en het wordt tijd voor een stapje hoger. Niet perse in 2021 hoor. Gezien mijn leeftijd heb ik nog even. Het liefst trouwens met SteDoCo, het voelt als mijn cluppie. Ik heb het reuze naar mijn zin in Hoornaar en ben zeker geen clubhopper."

Noodgedwongen in de spits
Zijn favoriete positie op '10' als aanvallende middenvelder lijkt hij komend seizoen definitief te verlaten. Diverse spitsen werden de afgelopen jaren aangetrokken door de technische staf van de ambitieuze polderclub. "Onder Gijs Zwaan kwam ik, noodgedwongen en ook door gebrek aan beter, in de voorhoede. Ik scoorde er 24, helaas te weinig om een periodetitel te winnen. Wel genoeg om een tweejarig contract te krijgen."

Ongekend productief
SteDoco ging opnieuw op zoek naar een nieuw spitsenduo. De historie herhaalde zich. Kyle Doesburg en Wesley Meeuwsen vertrokken vroegtijdig en weer kwam Schröder in de spits. Samen met nieuwkomer Charley Vicento. En dat lijkt aanstaand seizoen ook te gaan gebeuren.

"Tijdens de voorbereiding ben ik ongekend productief geweest. In de zes oefenwedstrijden speelde ik niet alle minuten, maar de teller staat inmiddels toch al op twaalf. Voor wat het waard is hoor en dat geldt ook voor de zes overwinningen."

"Het rendement is hoog en ik moet mij maar eens gaan concentreren op deze positie. We hebben een bredere en kwalitatief sterkere selectie. De concurrentie op het middenveld is moordend met spelers als Gianni Tiebosch en Guytano dos Santos, die mij met steekpasses vrij weten te zetten voor de keeper. We voelen elkaar perfect aan. Dat geldt trouwens ook voor de buitenspelers Vincent Verheul en Benjamin van Wanrooij. En ook de opkomende backs Jesse Wielinga en Etienne Mariana leggen de bal haarfijn op mijn hoofd. De voorbereiding was perfect, maar zaterdag gaat het om het 'echie'. Sinds maart eindelijk weer een competitiewedstrijd, daar is iedereen aan toe."

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden