• De nieuwe LRC-trainer Emanuël Sluis.
• De nieuwe LRC-trainer Emanuël Sluis. Foto:Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Emanuël Sluis: ‘LRC is vorig jaar niet voor niets tweede geworden’

Nieuws Voorbeschouwingen 1.858 keer gelezen

LEERDAM • Met de nieuwe trainer Emanuël Sluis hoopt LRC dit seizoen opnieuw op een mooi jaar. 

Het had zo mooi kunnen zijn afgelopen seizoen bij LRC. Veel meer dan het zijn van een middenmoter werd er in Leerdam niet verwacht. Al snel nestelde LRC zich echter in de top-4 en met een periodetitel op zak naderde de ploeg van toenmalig trainer Rob Hilbers koploper Kloetinge tot twee punten. En toen hield het op.

Dat afgelopen seizoen zorgt er automatisch voor dat er van LRC op het gloednieuwe Glaspark dit seizoen wat méér verwacht wordt. Voorzitter Raf Montezinos zei gekscherend dat het wel meevalt, ‘één plekje hoger op de ranglijst is genoeg.’ Uiteraard met een dikke knipoog, want uitgesproken titelkandidaat is LRC vooralsnog niet.

Top-5
De nieuw aangetrokken trainer Emanuël Sluis, hij kwam over van Benschop, wil echter wél iets neerzetten. “We lopen echt niet weg voor de verwachtingen”, vertelt Sluis. “LRC is vorig jaar niet voor niets tweede geworden. Maar het is lastig om onze eigen kracht én de kracht van de tegenstanders in te schatten, zeker na de afgelopen periode.”

En dus zet Sluis voorzichtig in: “Laten we eerst maar eens in de top-5 terecht komen, van daaruit kijken we wat een realistische doelstelling is. Vaak weet je toch pas na een paar weken hoe de verhoudingen liggen.”

Wedstrijdfit
Sluis maakt zich nog wel enige zorgen over de competitiestart. “Dat gaat vooral over de fitheid van de groep. Dat speelt overigens niet alleen bij ons. Spelers voelen zich na zo’n lange tijd fit, maar de vraag is of je dan ook wedstrijdfit bent. We hebben echt wedstrijden nodig om beter te worden.”

Verder heeft de van Benschop overgekomen trainer het prima naar zijn zin. “We hebben een goede groep. Er zijn drie basisspelers vertrokken en we hebben vooral aanvallend versterking gekregen. De faciliteiten zijn hier natuurlijk ook prima, nieuwer kan niet”, zegt Sluis. 

Indeling
Ook over de indeling is hij tevreden. In plaats van clubs als Kloetinge en Nieuw-Lekkerland zijn meer Utrechtse clubs gekomen. “Die clubs ken ik aardig. De mengeling van clubs uit Zuid en West bevalt mij wel. Ik denk wel dat de competitie er sterker op geworden is.”

Échte titelfavorieten durft Sluis nog niet aan te wijzen. “Je weet alleen wat clubs voor selectie hebben. Dan denk ik dat bijvoorbeeld Sliedrecht, FC Breukelen, FC De Bilt en WNC sterke ploegen hebben. Het zou mooi zijn als wij daar ook tussen horen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden