• Irma Weeda.
• Irma Weeda. Foto: Marcel van Dorst - Pro Shots - Kozakken Boys

Irma Weeda opvallende verschijning bij Kozakken Boys

Algemeen 1.960 keer gelezen

WERKENDAM • De organisatie rond Kozakken Boys staat als een huis. Bij de selectie van het eerste elftal is een complete staf betrokken. Ongeveer vijftien mensen zorgen ervoor dat de spelers optimaal kunnen presteren.

De hoofdtrainer treedt het meest naar buiten. Anderen staan wat minder in de spotlights, maar zijn onmisbaar. Wat te denken van Irma Weeda. Een opmerkelijke verschijning. Zij is verantwoordelijk voor de materialen en de kleding van spelers en begeleiding. Daarvoor is zij 25 uur per week actief voor het team. En ze is pas negentien jaar. 

Ze voetbalde zelf bij Altena, Almkerk en Kozakken Boys. Een knieblessure maakte vier jaar geleden een einde aan haar voetballoopbaan. “Jammer hoor, want zelf voetballen is het leukste wat er is, maar het kon echt niet meer. Ik was er door die blessure ook helemaal klaar mee. Ik was blij dat ik samen met mijn broer een seizoenkaart van Ajax had. Dat geeft nog steeds wat afleiding.”

In november 2018 zocht zij een stageadres voor haar studie commerciële economie. “Mijn moeder legde een lijntje met teammanager Jeroen Braat en materiaalman Hans Visser en ik kon aan de slag. Vanaf dat moment ben ik op de drie trainingsavonden en alle thuis- en uitwedstrijden aan het werk.” 

Uit de hand gelopen
Het blijft een bijzondere situatie. Mogelijk is zij in dit vakgebied de enige vrouw in de voetballerij. “De stage liep eigenlijk veertig uur, maar het is wat uit de hand gelopen.”

Het is nu pro deo meer dan een halve werkweek geworden. Iedereen was enthousiast over de wijze waarop de kleine blondine zich voor spelers en begeleiding inzet. Niets is haar teveel. Zij draait 25 wassen per week op de club en zorgt ervoor dat voor de spelers trainings- en wedstrijdtenue schoon klaar hangen. Voor iedereen bij zijn eigen stoel. Bij uitwedstrijden is Irma verantwoordelijk voor de wedstrijdkleding. 

“Ik heb geleerd dat er dan absoluut niets mag ontbreken. Het is een schande als er bij een uitwedstrijd iets niet blijkt te zijn.” 

Irma begint aan haar derde seizoen. Zij werkt zelfstandig. Haar studie gaat naar wens. Zij zit in het tweede jaar. “Deze stage staat goed op mijn cv. Dat is dan weer belangrijk voor de toekomst.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden