• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei.
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei. Foto: Marcel van Dorst / Pro Shots / Kozakken Boys

Kozakken Boys-trainer Rick Adjei eist meer arbeid van zijn spelers

Algemeen Voorbeschouwingen 2.547 keer gelezen

WERKENDAM • Zaterdag komt ASWH naar De Zwaaier. Het is de ouverture van het seizoen 2020-2021. De Ambachters stonden op het moment dat in maart de competitie door Covid-19 werd gestaakt op de onderste plaats. 

ASWH lijkt zich te hebben versterkt en won acht van de negen wedstrijden in de voorbereiding. Trainer Rogier Veenstra spreekt uit dat zijn ploeg na dit seizoen nog steeds tweededivisionist is. 

Kozakken Boys eindigde vorig seizoen op plaats zes. Niet eens zo heel ver van de koppositie. Trainer/coach Rick Adjei maakt zich nu vooral zorgen over de wisselvalligheid van zijn team. “Wat een verschil zeg tussen de eerste en de tweede helft”, vertelde hij direct na afloop van de met 1-3 verloren wedstrijd tegen Jong Sparta. 

Bij Kozakken Boys manifesteerde Mark Veenhoven zich voor rust als de meest aanvallende middenvelder van de thuisclub en was ook nog eens dicht bij een treffer. Veenhoven gaat ervan uit dat de ploeg die tegen Jong Sparta begon ook zaterdag tegen ASWH aan het vertrek staat. “Het lijkt mij verstandig om een keer in die samenstelling gespeeld te hebben. Van ASWH moeten wij, evenals vorig jaar, natuurlijk wel winnen.” 

Aantrekkelijk
Veenhoven stelt vast dat de Werkendammers dit seizoen wat hoger druk zetten. “Dat maakt het spel aantrekkelijker, daar komt het publiek voor.”

Kozakken Boys speelde in het eerste half uur aantrekkelijk voetbal. Maar Jong Sparta, in de competitie ook tegenstander van Kozakken Boys, is een van de weinige ploegen die weet hoe je het door Kozakken Boys gekoesterde 3-5-2-systeem moet ontrafelen. Het zette bij balverlies maximaal druk op de drie centrale verdedigers van de Werkendammers, die daardoor moeilijk de vrije man konden vinden. 

Adjei, die de aanbieding van Fortuna Sittard even heeft geparkeerd, zag dat anders. “De oorzaak zat bij de middenvelders, die niet bereid waren voldoende energie in de wedstrijd te steken. Je moet als speler in een vrijere positie willen komen en daar moet je heel hard voor willen werken. Dat moet dus zaterdag tegen ASWH veel beter, anders komen wij opnieuw in de problemen.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 2 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 12 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 21 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update gisteren
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) gisteren