met videosamenvatting

Kozakken Boys overtuigt nog niet tegen protesterend ASWH (3-2)

Wedstrijdverslagen 2.953 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys opende het seizoen met een 3-2 overwinning op ASWH. Echt overtuigend ging het niet.

Over de winst in de seizoensopening was trainer Rick Adjei uiteraard wel tevreden. Over de uitvoering minder. Met name in de afwerking bleef Kozakken Boys ernstig in gebreke. Na de stroeve 2-0 werd het uiteindelijk zelfs nog 3-2.

“De overwinning was dik verdiend, maar de krachtsverhouding was geen 3-2. Die was met minstens vier doelpunten verschil en ik heb wel acht echte voetbalkansen gezien. Stel dat je de helft mist, dan had het in mijn optiek hier vandaag gewoon 4-0 moeten zijn. Daar ben ik het meest gefrustreerd over”, stelde trainer Rick Adjei.

“Het was belachelijk dat we het nog spannend maakten”, keek de trainer van Kozakken Boys met gemengde gevoelens terug op de gedeeltelijk geslaagde ouverture van het seizoen.

Uithaal
Tegen een zwak ASWH, dat er eigenlijk geen moment in slaagde te overtuigen, kwam Kozakken Boys pas halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Het gebeurde nadat de gasten uit Hendrik Ido Ambacht nog een grote kans kregen de score te openen. De uithaal van dichtbij van Sam van de Kreeke spatte op de vuisten van een formidabel reddende keeper Nils den Hartog.

Even later prikte Teije ten Den eindelijk de 1-0 binnen op aangeven van Frenk Keukens, na zwak uitverdedigen van ASWH.

Verder kwam Kozakken Boys niet de eerste helft. Kay Tejan kwam nog wel alleen voor keeper Bryan Janssen, maar faalde weer in de afwerking.

Kaarten
Ook na de rust bleef het afmaken een probleem. Pas 25 minuten voor tijd tikte Ten Den eindelijk de 2-0 binnen. De grensrechter stond met zijn vlag omhoog, maar leidsman De Brito Roque overrulde zijn assistent tot frustratie van ASWH, dat op de grensrechter en de leidsman afstormde. Het kostte de protesterende Ambachters drie gele kaarten en rood voor aanvoerder Jesper van den Bosch.

Ook tegen tien man bleef Kozakken Boys vervolgens verzaken de score op te vijzelen. Vijf minuten voor tijd maakte ASWH het zelfs nog spannend met de 2-1 van Clarence Bijl. Met de 3-1 van Tarik Fagrach in de blessuretijd leek het wel gedaan, maar ASWH kwam nog terug tot 3-2 door Luuk Admiraal.

Hautain
Dat gebeurde wel in de laatste seconde en dus kwam Kozakken Boys met de schrik vrij. “Je gaat met een beetje hautain gedrag wat achteruit leunen met het idee dat er niets meer gaat gebeuren en voor je het weet was het 3-2”, keek trainer Rick Adjei er dus met gemengde gevoelens op terug.

• Kozakken Boys - ASWH (3-2)