Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Michel den Braber (Haaften): 'We moeten knokken en niet degraderen'

Nieuws Voorbeschouwingen 1.320 keer gelezen

HAAFTEN • De eerste twee bekerwedstrijden haalde Haaften een bedenkelijk niveau en met de zware start van de competitie voor de boeg staan de seinen op rood bij de ploeg van Bart Fransen. 

Middenvelder Michel den Braber weet hoe de vlag erbij hangt. "We moeten gewoon iedere week voor elkaar knokken en zorgen dat we niet degraderen. Het zou ontzettend zonde zijn om naar de 4e klasse af te zakken." 

Op weg terug
Juist aan die inzet ontbrak het in de bekerwedstrijd tegen Vuren vooral na rust. "Een week eerder tegen Herovina was het ook niet goed en ook de oefenwedstrijden waren niet denderend", zegt Den Braber. "Maar goed, er zijn wat spelers op de weg terug. Sam Onink komt er binnenkort weer bij en die is heel belangrijk voor ons. En hopelijk sluit Johnnie Noorthoek later in het seizoen ook aan. Die heeft natuurlijk wel kwaliteiten."

Schorsing
Haaften heeft een loodzware start met een bezoek aan GDC. Een week later wacht de eerste thuiswedstrijd tegen GVV'63. Den Braber zal die eerste wedstrijd nog moeten missen vanwege een schorsing uit vorig seizoen. "Het was mijn vierde gele kaart en toen kwam het eigenlijk wel goed uit, maar dat is nu anders. Aan de andere kant: in de jaren dat ik bij de selectie zit heb ik nog nooit de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen, dus misschien is het wel goed dat ik er niet bij ben, haha."

Los van de start is Den Braber wel blij met de indeling in 3D. "Dat is gewoon een leuke competitie. We hebben geen échte derby's, maar de bekerpoule met ASH, Herovina en Vuren maakt dat ruimschoots goed. En de wedstrijd tegen HSSC'61 is er wel één om naar uit te kijken. Mijn vader komt daar vandaan en het is altijd een leuke tegenstander."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden