• Roel de Kruijk.
• Roel de Kruijk. Foto:Rick den Besten

Roel de Kruijk hoeft zich niet meer te haasten: terug op Meihoven

Algemeen Voorbeschouwingen 2.857 keer gelezen

AMEIDE • De weer op Meihoven teruggekeerde Roel de Kruijk (33) weet nog niet wat hem in 3C te wachten staat. “Om vijf uur keek ik altijd wel wat Ameide had gedaan, maar ik ken de tegenstanders natuurlijk niet echt. Ik ben al ruim veertien jaar weg uit deze regionale competitie. Het is nu weer heerlijk om je niet te haasten en lekker op het fietsje naar de training te gaan. Geen gehaast aan de eettafel om weer in de auto te springen. Ik heb het altijd met plezier gedaan, maar iets meer tijd voor mezelf en alles een stuk relaxter is goed.”

Na Heerjansdam, LRC Leerdam, SteDoCo, Kozakken Boys, SC Feyenoord, Nivo Sparta en Achilles Veen is de middenvelder dus weer thuis. “Jammer, dat ik het seizoen in Veen niet goed heb kunnen afsluiten. In december is een stukje meniscus weggeknipt en was ik op de weg terug. Na een paar keer meetrainen en voetballen met het tweede dacht ik aan te kunnen sluiten bij het eerste. Helaas maakte corona een abrupt einde aan het seizoen.”

Trainer worden
Met zijn oude maten Erik de Kruijk en Ruud de Groot gaat hij voor de nodige ervaring in het keurkorps van Gert-Jan Westerhout zorgen. “Zonde dat Sam Versluis is gestopt, die hadden we met tien goaltjes, vijf assists en een paar uitgelokte penalty’s goed kunnen gebruiken. Met zijn drietjes gaan we de jeugd begeleiden en helpen. Tijdens de wedstrijden, maar natuurlijk ook op de training. Ik heb TC 2 op zak en kan met Gert-Jan lekker sparren. Hij staat er voor open en voor mij een mooie start, want ooit wil ik ook trainer worden. Ik begin binnenkort met de groep van mijn zoontje.”

Niet snel tevreden zijn
Maar eerst nog voetballen. “Als de knie het goed houdt, wil ik nog wel een tijdje zelf spelen. En als het kan een periodetitel winnen. Ik ben niet van de slappe hap, je moet wel ergens voor willen gaan en niet vooraf tevreden zijn met een plek in de middenmoot.”

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt - Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden