Sliedrecht geeft poulewinst extra glans met 8-0 zege op De Zwerver

Wedstrijdverslagen 1.153 keer gelezen

SLIEDRECHT • Sliedrecht de derde en laatste poulewedstrijd in de districtsbeker met overtuigende cijfers gewonnen van De Zwerver. Met een 8-0 overwinning werd de aanloopfase naar de competitie afgesloten. Door deze derde overwinning op rij heeft Sliedrecht de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt.

Sliedrecht heeft de volle 90 minuten de wedstrijd gedicteerd en de tegenstander geen enkele kans gegeven om ook maar iets terug te doen. De onbetwiste matchwinnaar was Jordy de Jong, die vanwege enkele blessures van ploeggenoten in de spits werd geposteerd. Deze positie als aanvalsleider heeft hij met vier van de acht doelpunten zeker waargemaakt.

Samenwerking opvallend goed
Na doelpunten van Jordy de Jong in de beginfase , Luciano van Harlingen vanaf de linkerflank en opnieuw de Jong na een half uur, zorgde De Jong vlak voor rust voor een 4-0 tussenstand. Een stand waarop niets was aan te merken, sterker nog, de stand had zeker drie doelpunten hoger moeten zijn, maar tot twee keer toe stond de doelpaal in de weg en werden nog enkele kansen gemist.

In die eerste helft was de samenwerking tussen de Jong en de op rechts geposteerde Rodney Huijgen opvallend goed, waaruit twee doelpunten ontstonden.

Niet in slaap sussen
De tweede helft gaf eenzelfde beeld, waarbij de tegenstander wel bleef proberen om te blijven voetballen in plaats van de bus voor de 16-meterlijn te parkeren. De doelpunten in de tweede helft kwamen van opnieuw Jordy de Jong (5-0), Luciano van Harlingen (6-0), Danny van Laarhoven (7-0) en Niels Nieuwesteeg (8-0).

Trainer Van der Steen Steen was best tevreden: “Een prima uitslag die op de juiste manier tot stand kwam. Wel uitkijken dat een dergelijk resultaat ons niet in slaap sust voor aanstaande zaterdag wanneer het echt belangrijk gaat worden bij de eerste competitiewedstrijd, maar daar zullen we wel op hameren in de komende dagen.”

Zaterdag 19 september a.s. speelt Sliedrecht de eerste competitiewedstrijd in Huizen, aanvang 14.30 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

• Sliedrecht - De Zwerver (8-0).

Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 1 uur geleden
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 3 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 5 uur geleden
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 5 uur geleden
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 5 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 14 uur geleden