• SVW - MZC'11 (2-1).
• SVW - MZC'11 (2-1). Foto: Ronald Tukker

SVW wint ook derde bekerwedstrijd; grensrechter MZC’11 vervangt geblesseerde scheidsrechter

Wedstrijdverslagen 1.675 keer gelezen

GORINCHEM • SVW heeft ook haar derde poulewedstrijd in de districtsbeker gewonnen. MZC’11 werd, zij het moeizaam, met 2-1 verslagen.

De beginfase was voor de gasten uit Zierikzee. De Zeeuwse tweedeklasser werd al snel gevaarlijk, eerst via een schot in de 5e minuut, een minuut later via een kopbal van aanvoerder Jesse van der Linden, die doelman Angelo Perini op zijn weg vond.

Na een klein kwartier kwam SVW uit het niets op voorsprong. Een individuele actie van Mounir el Ouazizi werd met een schuiver in de korte hoek door de aanvoerder bekroond met een doelpunt. 1-0.

Blessure
Ondanks de voorsprong voetbalde SVW niet best en af en toe zelfs slordig. In de 34e minuut moest arbiter Van de Luitgaarden geblesseerd afhaken, toen het in zijn hamstring schoot. Na overleg tussen beide teams en Van de Luitgaarden werd besloten dat de grensrechter van MZC de tweede helft zou fluiten.

Strafschop
In de tweede helft was MZC aanvankelijk de ploeg die het betere van het spel had, zonder echt gevaarlijk voor het doel te worden. Het duurde tot de 65e minuut, dat Dylan Adelaar namens de gasten een enorme kans net naast de paal schoot. In de 79e minuut kreeg Ahmed Kelifa de kans op de 2-0, maar hij schoot de bal rakelings over de lat.

In de 83e minuut legde de Zeeuwse invaller-arbiter Kees Verkaart de bal op de stip. Jesse van der Linden schoot onberispelijk binnen, 1-1. In de blessuretijd sloeg SVW alsnog toe. Een enorme blunder achterin bij MZC, zorgde ervoor dat Ahmed Kelifa met de bal aan de voet de bal het doel in kon wandelen, 2-1.

Een minuut later mocht Musab Abdirahman nog namens SVW aanleggen vanaf elf meter, maar hij faalde vanaf de stip, zodat de 2-1 op het scorebord bleef staan als eindstand.

SVW kende een prima bekercampagne met 9 punten uit 3 duels en kan met vertrouwen naar de competitie toeleven, al zal het nog echt wel een tandje beter moeten. Volgende week opent SVW de competitie in Gorinchem. De aftrap bij SVW - Wilhelmina ‘26 is als vanouds om 14.30 uur.

SVW - MZC ‘11 2-1 (1-0)
13. Mounir el Ouazizi 1-0
83. Jesse van der Linden (strafschop) 1-1
90.+2 Ahmed Kelifa 2-1