Unitas met lege handen in Hoorn

Wedstrijdverslagen 1.460 keer gelezen

DEN HOORN • Unitas wacht nog op de eerste overwinning in de derde divisie. Van Hollandia werd zondag met 2-1 verloren.

De ca. 120 km lange trip naar Hoorn, naar de prachtige ( aan het IJsselmeer gelegen) accommodatie van Hollandia, liep als een schoolreisje, echter... Daar was Unitas niet voor gekomen.

Het vertoonde spel van vorige week gaf vertrouwen dat er tegen Hollandia wederom mogelijkheden zouden liggen.

Tegenstoot
In de 7e minuut al kwam Medhanie Habtemariam in de gelegenheid om geklungel in de verdediging van Hollandia af te straffen, maar de keeper was sneller bij de bal. Unitas had een optisch overwicht. De bal ging gemakkelijk van man tot man en Hollandia moest zich concentreren op een tegenstoot.

Die kwam er in de 22e minuut. De rechterverdediger van Hollandia stoomde ongehinderd op en kon zonder druk de bal voorzetten tot in het 16-metergebied. Daar stond de oplettende Bart Spil die, tussen de verbouwereerde verdedigers van Unitas, keeper Ruud Verberk verschalkte en de 1-0 scoorde.

Éen kans , één goal. Dat is in ieder geval effectief te noemen.

Gelijkmaker
In de 24e minuut speelde Mekonen Kibrom te zacht terug, maar de kans werd verijdeld door de uit zijn doel gekomen Ruud Verberk.

In de 28e minuut drukte Everon Pisas van 18 meter af en via een vreemd been verdween de bal in de goal. 1-1 .

In de 35e minuut tikte Ruud Verberk een kopbal over de lat en in de 39e minuut viel Hollandia over links aan en weer was Ruud Verberk de sta-in-de-weg.

De rust werd met 1-1 gehaald.

Fraaie 2-1
De eerste handeling in de tweede helft was weer van Ruud Verberk die in de 46e minuut een afstandspegel elimineerde.

In de 55e minuut werd er door Unitas niet alert verdedigd. Een ingooi werd doorgekopt naar Sven Deen , die uit de draai of met een omhaal, fraai de 2-1 binnenschoot.

Unitas drong best wel aan, maar miste de precisie in de eindfase om echte kansen te creëren.

Een actie van Everon Pisas eindigde in het zijnet. Jaouad Chraou kopte naast,

Maar uiteindelijk lukte het, ondanks het harde werken, allemaal net niet. Met een 2-1 verliespot moest de terugreis aanvaard worden.

Volgende week komt DEM uit Beverwijk op bezoek op Molenvliet.

(verslag: GVV Unitas)

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 1 uur geleden
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 uur geleden
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 1 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 10 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 10 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 11 uur geleden