• Kozakken Boys - IJsselmeervogels (4-1).
• Kozakken Boys - IJsselmeervogels (4-1). Foto: Teus Admiraal
met videosamenvatting

Topprestatie nieuwe koploper Kozakken Boys: IJsselmeervogels met 4-1 over de knie

Wedstrijdverslagen 4.335 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys leverde zaterdag een topprestatie. De Werkendamse leeuw brulde en koploper IJsselmeervogels werd met 4-1 afgedroogd in de topper in de Tweede Divisie.

Kozakken Boys speelde een fenomenale wedstrijd en vanaf de eerste minuut waren de Werkendammers de baas. Halverwege de eerste helft moest de thuisclub wel een slippertje verwerken. Keeper Nils den Hartog zag er niet goed uit op het schot van Achmed el Azzouti en de 0-1 lag in het net.

Kozakken Boys pakte het echter meteen weer op. De beloning was voor Leon Bot, die na een corner afdrukte voor de 1-1.

Twee strafschoppen
Na de rust speelde Kozakken Boys helemaal sterk. IJsselmeervogels kwam niet meer bij het Werkendamse doel. De voorsprong liet nog wel even op zichten. Fred Keukens verzaakte alleen voor de doelman van IJsselmeervogels te scoren en een inzet van Gwearon Stout werd nog van de doellijn gekopt.

Nadat Kay Tejan werd neergelegd, werd het vonnis vanaf de stip wel voltrokken door Tejan zelf met de 2-1. De bal ging nog een keer op de stip na een handsbal. In tweede instantie maakte Yasin Ouja er 3-1. De kroon op de geweldige wedstrijd van de ‘Boys’ werd in de blessuretijd gezet door Nizar Mekkaoui met de 4-1.

Met de mooie driepunter staat Kozakken Boys nu samen met Katwijk op kop in de tweede Divisie. En laat dat nu net de tegenstander zijn volgende week zaterdag. Dus weer een topper.

Topprestatie
‘’Een topprestatie ja, dat kan je wel zeggen’’, stelde een opgeruimde trainer Rick Adjei. “We hebben van de eerste tot de laatste minuut gedomineerd en we speelden fenomenaal. Dit is natuurlijk leuk voor de ploeg. We hadden het strijdplan van tevoren besproken en het is dan fantastisch, zoals de ploeg het heeft ingevuld. We staan nu op kop voor wat het waard is. We moeten er maar even van genieten. Vanaf maandag richten we de blik op Katwijk. Dat wordt een regelrechte topper tussen de koplopers.”