• ASV Arkel - GJS (1-3). Foto: Rick den Besten
foto-update

Afwachtend GJS slaat in tweede helft toe; ASV Arkel teleurgesteld

Wedstrijdverslagen 2.331 keer gelezen

ARKEL • Een flink gehavend ASV Arkel was in de eerste helft heer en meester op het eigen Schoonzigt. Twee dotten van kansen werden door Stefan van Hulst en Corné van Horik kort voor rust gemist. Dat deden de Gorcumers in deel twee niet. Uiterst effectief was de 1-3 zege niet eens geflatteerd.

Bij Arkel ontbraken de niet geheel fitte Yoessef Pyla, Jesse Hoogewoning en Stijn Ruwaard. Tot overmaat van ramp zaten de uit Griekenland teruggekeerde vakantievierders Sander Dekkers en Nick van der Stam in quarantaine en moesten de nauwelijks trainingsarbeid verrichte Stefan van Hulst, Remie Schuurman en Lorenzo Agnoli direct aan de bak. Maar de afgepaste 250 toeschouwers zagen Arkel sterk openen. Al na vier minuten claimde het thuispubliek een penalty, toen een halve omhaal van Corné van Horik op de arm van Sjors Hendriks viel. Het stevig acterende GJS liet de thuisploeg komen en counterde sneaky via Youri Bos naar een eerste kansje.

Het gevaar kwam duidelijk van de thuisploeg en vooral van de rechterkant, waar IJsbrand van Eldik prima voorzetten afleverde op goaltjesdief Van Horik. Pas in de slotminuten was hij dichtbij de openingstreffer, maar doelman Raymond den Haan stond zijn mannetje. Iets daarvoor had de ervaren goalie geluk, dat Van Hulst de bal volledig verkeerd raakte.

Non stop doortrainen
Na de thee waren de rollen omgedraaid. “In het begin stonden we niet echt lekker, maar al snel kregen we de wedstrijd onder controle. Het was misschien saai om te zien, maar bewust hebben we gewacht op de tweede helft. We wisten dat we fitter zijn. Vandaag worden we beloond voor non stop doortrainen vanaf 1 mei”, knipoogde GJS-trainer Marco Verbeek. Een winnende coach heeft altijd gelijk. Zijn wachten werd beloond. Zeker toen Youri Bos na krap tien minuten in de tweede helft de score opende; 0-1.

En de eerste kopjes gingen naar beneden bij Arkel. Het was wachten op de 0-2 en die viel een stief kwartiertje later. Een scherpe corner van Stef Kamp landde precies op het hoofd van de wel erg vrijstaande GJS-aanvoerder Ruud Bos. Vreemd, want de Arkelse achterhoede heeft een Dalems verleden en zou toch moeten weten dat je Bos kort moet dekken. Voor de statistieken maakte invaller Abdurrahman Zencirkirian nog 0-3 en mocht Corné van Horik de thuis eer redden.

Wetten van het voetbal
“Dit zijn de wetten van het voetbal”, treurde Arkel-trainer Leon Elands na de 1-3 nederlaag. “Je denkt voor rust de wedstrijd in handen te hebben, maar de bal valt een keer niet goed en na twee dekkingsfouten sta je met lege handen. GJS heeft niet gevoetbald. Alle ballen gingen op Ruud Bos, maar ze winnen wel.”

• Arkel - GJS (1-3).