Vechtlustig GRC 14 knokt zich naar knappe 2-0 tegen dreigend Woudenberg

Wedstrijdverslagen 2.353 keer gelezen

GIESSEN/RIJSWIJK • GRC 14 gaf zaterdag een goed vervolg aan een goede start van de competitie. Na de 1-2 bij Roda’46 sloeg de formatie van trainer Piet de Kruif thuis ook een dreigender Woudenberg aan de haak met 2-0.

Het moest tegen Woudenberg wel uit de tenen komen bij GRC 14. Woudenberg bleef de hele wedstrijd dreigender, maar de formatie van Trainer Piet de Kruif knokte voor wat het waard was en had er het maximale uit gehaald met de 2-0. Het betekende dat trainer De Kruif na de laatste stormloop van Woudenberg en een paar fraaie reddingen van keeper Nicky Janssen een zucht van opluchting kon slaken met de zwaarbevochten driepunter.

“Dit was heel knap van mijn ploeg”, vond de trainer van GRC 14. “Het laatste kwartier tegen de tien van Woudenberg kwamen we nog flink onder druk te staan. We hadden eerder op 3-0 moeten komen. Dat is het enige wat we niet goed gedaan hebben”, had De Kruif verder niets te klagen.

Met meer dan honderd procent vechtlust had GRC 14 geknokt en met zes punten uit twee wedstrijden draait GRC 14 boven verwachting mee in de kop van de eerste klasse. “Ik ben er superblij mee en de jongens hebben er wel voor geknokt. We doen met z’n allen heel erg ons best en dan wordt je daarmee beloond. Dit geeft een goed gevoel”, stelde De Kruif.

“Je weet dat de eerste klasse een sterke competitie is en dat je niet bij de beste ploegen hoort. Dus je weet dat het iedere week op je tenen lopen is om punten te pakken. Als je dan uit twee wedstrijden zes punten pak, start je heel erg goed.”

Vat krijgen
In het begin van de wedstrijd had GRC 14 al moeite om vat op de wedstrijd te krijgen tegen het robuuste en soepel spelende Woudenberg. De thuisploeg moest het hebben van de snelle omschakeling. De eerste kansen waren wel voor de thuisploeg. Michael van den Oever liftte een vrije kans nog net over de lat en een tweede mogelijkheid voor Dennis van Es ontbeerde de juiste richting.

Rode kaart
De eerste kans voor Woudenberg werd knap gekeerd door keeper Nicky Janssen en een derde kans voor GRC 14 van opnieuw Van den Oever werd nog net geblokt. Halverwege de eerste helft leek de wedstrijd een andere wending te krijgen na een tweede en dus rode kaart voor Woudenberger Nick de Greef. De met kaarten wapperende scheidsrechter Aad Hilgersom trakteerde ook de zich opwindende trainer Jeroen Peters van Woudenberg op een gele kaart.

Ook tegen tien man bleef het voor GRC 14 lastig om het heft in handen te nemen. Op slag van rust kroop de thuisploeg zelfs door het oog van de naald op de poging van dichtbij van de gevaarlijkste man bij Woudenberg Mark Radstake. Gelukkig redde keeper Janssen fraai.

Zelfde spelbeeld
Na de rust hetzelfde spelbeeld. Negen minuten na de kantwissel profiteerde GRC 14 echter van een foutje in de verdediging van Woudenberg. Uit een moeilijke hoek schoot Michael van den Oever de 1-0 binnen. Even later vergat invaller Samed Koksal de beslissing te forceren. Zijn schot belandde op de paal. Halverwege de tweede helft lukte het Wilco van Rossem wel om de 2-0 op het scorebord te zetten.

Het bleek evenwel, dat de dreiging van Woudenberg nog niet voorbij was. De gasten persten er nog een slotoffensief uit. Gelukkig had een foutloze kepende Nicky Janssen een goede dag. De sluitpost pakte alles en liet zich ook bij de laatste twee pogingen van Roefat Tsjekutsjov en Jarie van Egdom niet passeren. Even later klonk het eindsignaal en kon de fraaie 2-0 winst uitbundig worden gevierd.