Tweede overwinning voor WNC: 2-0 tegen Roda’46

Wedstrijdverslagen 1.555 keer gelezen

WAARDENBURG • WNC won zaterdag in de eerste klasse ook de tweede wedstrijd met twee goals verschil. In Waardenburg werd Roda’46 uit Leusden met 2-0 verslagen. Gideon Emanuels opende al vroeg de score en aanvoerder Nehemia Sanaky stelde na de rust met 2-0 de verdiende zege veilig.

Voor bijna 150 toeschouwers was de enige dissonant voor WNC het geblesseerd uitvallen van topscorer Mirel Ibrahimovic. Hij liep even voorbij halfweg de eerste helft een fikse enkelblessure op en moest ondersteund door twee ploeggenoten het veld voortijdig verlaten. Het blijft afwachten wanneer de Bosniër uit Dongen weer bij WNC kan meedoen.

Goed begin
WNC-trainer Cor Prein was na afloop een tevreden man: “Met twee overwinningen is dit een goed competitiebegin. Deze vroege punten zijn heel belangrijk. WNC heeft vandaag achterin weinig weggegeven. Alleen hadden we zelf zowel voor als na rust wel vaker moeten scoren. Roda’46 zakte ook bij een 1-0 achterstand vaak diep in, maar kansen hebben we genoeg gehad. Na de 2-0 heeft WNC de wedstrijd vrij slim uitgespeeld, al had er wel wat meer rust met vaker balbezit in ons spel kunnen zitten.”

Al vroeg kreeg WNC in de levendige openingsfase na een slimme doorkopbal van Nehemia Sanaky een serieuze kans, maar Kay van den Boogaard schoot tegen Roda-keeper Daan Broere op. Bij de Leusdense tegenstoot kreeg spits Thierry van der Kooye ook een mogelijkheid, maar dit liep voor het defensief onrustig begonnen WNC goed af.

Doelpunt
In de zevende minuut nam de thuisclub toch al met 1-0 de leiding. Na een prima actie van Gideon Emanuels op links constateerde de attente scheidsrechter dat de bal na het schot van Emanuels al de doellijn had overschreden voordat Kay van den Boogaard en een Roda-verdediger zich er in de doelmond nog mee bemoeiden. Trainer Prein constateert vooruitgang bij de WNC-doelpuntmaker: “Gideon wordt ijveriger en feller en voelt de toegenomen concurrentie.” Aan het voetbal van WNC is ook te merken dat de thuisclub door nieuwe, vaak op hoger niveau gelouterde aanwinsten een kwaliteitsinjectie heeft gehad. Toch verzuimde WNC om al voor rust meer afstand te nemen. De opgerukte voorstopper Maxim Kivaka miste na enkele corners een kopkans. Roda’46 loerde op de counter, doch keeper Arjen Kaasjager was bij een schot van Tristan Wallet paraat.

Blessure
Na 25 minuten raakte WNC-spits Mirel Ibrahimovic flink geblesseerd door een stevige Roda-ingreep op het middenveld. Hij moest na een oponthoud van bijna vijf minuten uitvallen; Emilio Prieto was zijn vervanger. De sterk spelende Jesse Dibbets scoorde na ruim een half uur uit een goede verre pass van linksback Sonny van Kranenburg, maar de prima leidende, uit Chaam afkomstige Tilburgse scheidsrechter Haico Michielsen keurde het doelpunt vanwege buitenspel meteen resoluut en terecht af. Uit een corner van Matthijs van Gessel schoot Maxim Kivaka goed in, doch Roda-keeper Daan Broere redde knap met zijn voet. Tien minuten voor rust bofte WNC wel dat de bijna doorbrekende spits Thierry van der Kooye werd teruggefloten toen Nehemia Sanaky slordig balverlies leed. WNC’er Melvin van Gestel ontsnapte aan een gele kaart en geleidelijk werd de thuisclub wat onrustiger. Jonas Katshima en David Korankye mikten voor het offensief onmachtige Roda’46 echter veel te hoog.

Herstel
In de tweede helft toonde WNC overtuigend herstel met een sterk begin na de hervatting. Alleen Jasper van Dijk was voor de bezoekers één keer dreigend. Verder beheerste WNC het spel. Bij een prima knal van Kay van den Boogaard redde keeper Broere echter stijlvol in duikvlucht. Een hard schot van WNC-libero Michael Soepnel smoorde en Gideon Emanuels week bij het omspelen van de uitgelopen doelman te ver uit om vanaf links in het verlaten doel te kunnen scoren. Ook twee mooie schietkansen voor Kay van den Boogaard bleven nog onbenut. In de 64e minuut viel de dik-verdiende 2-0 eindelijk toch. Eerst miste Gideon Emanuels nog, maar de ervaren captain Nehemia Sanaky schoot vanaf rechts resoluut alsnog raak: 2-0. Uit een voorzet van Matthijs van Gessel had Kay van den Boogaard met een kopbal voor WNC bijna weer succes, doch keeper Broere redde.

Slotfase
Nadien gaf WNC in het restant van de wedstrijd het initiatief wat al te vaak uit handen. De wegens liesklachten uit voorzorg door zijn trainer gewisselde Jesse Dibbets werd bij de thuisclub in die slotfase daarbij duidelijk gemist. Veel leverde het Leusdense slotoffensief echter niet op. Quentin Oliekan knalde voorlangs en een dreigende voorzet van Tristan Wallet werd een prooi voor keeper Arjen Kaasjager, één van de laatste eigen lokale elementen in de Waardenburgse hoofdmacht. Ook een scrimmage voor zijn eigen doel kwam WNC ongeschonden door. Wel liep Kay van den Boogaard in de slotfase nog de enige gele kaart van de wedstrijd op. Ook in blessuretijd zochten de gasten onder andere via Quentin Oliekan het doel twee keer veel te hoog. Roda’46 was en bleef offensief zaterdag ook na drie wissels machteloos. De terechte 2-0 zege van WNC kwam dus ook in vier minuten extra tijd niet in gevaar.

Anton van der Giessen

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 5 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 5 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 6 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 14 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 14 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 18 uur geleden