Pijnlijk 6-0 verlies voor Tricht

Wedstrijdverslagen 834 keer gelezen

TRICHT • Tricht heeft in de tweede klasse wel een erg slechte competitiestart. In Woudrichem werd na een 2-0 ruststand met liefst 6-0 weer royaal verloren. Thuis tegen het sterke Wieldrecht, één van de ongeslagen koplopers in deze afdeling, zal een snel herstel komende zaterdag erg lastig worden.

Trichts trainer Frank Brands heeft deze week wel even nodig om over een kansrijke oplossing voor dit probleem na te denken: “Het was voor ons een erg pijnlijke middag. We verdedigden zwak en gaven de goals ook zo kinderlijk eenvoudig weg. Dat raakt overigens het hele team en niet alleen de defensie. Twee grote nederlagen met nog nul doelpunten voor en al tien goals tegen is natuurlijk een heel slecht competitiebegin.”

Bij Tricht ontbraken in Woudrichem zowel de geschorste aanvaller Aimane Seqqal als verdediger Rani Abouna, die pas heel kort voor de wedstrijd het opluchtende bericht kreeg dat zijn Corona-test na zijn verkoudheidklachten gelukkig negatief was. Rein Bastiaanse stond nu centraal in de Trichtse defensie. In de beginfase was er aan beide kanten nog weinig doelgevaar met voor Tricht alleen een kleine kans voor Ramon van Soelen. Na 25 minuten nam Woudrichem toch de leiding toen Danny Schaap de bal in de verre hoek achter keeper Rens Huntjens schoot: 1-0. Nog voor de rust liep Woudrichem door een doelpunt van Roy van Sonsbeek tot 2-0 uit.

Vrije trappen
Aan het eind van de eerste helft en zeker na de thee kreeg Tricht zeker ook kansen maar de bezoekers scoorden niet en kregen uit twee vrije trappen aan de andere kant lelijk het deksel op de neus.

Trainer Frank Brands: “Als je weet dat Woudrichem met Tim Saaman de beste specialist voor vrije trappen uit deze klasse in de ploeg heeft, moet je natuurlijk niet zo onnodig op zulke gevaarlijke plekken een vrije trap veroorzaken.”

Dat deed Tricht echter wel en Saaman profiteerde twee keer. Zijn vrije trap bij 3-0 werd nog wat fortuinlijk van richting veranderd maar de vrije trap met 4-0 ging schitterend in het doel. Nog was de Brabantse doelpuntenhonger niet gestild. Yoeri Duyzer maakte er 5-0 van en met zijn derde treffer van de middag zorgde Tim Saaman voor de eclatante 6-0 eindstand. Daarmee deed Tricht het bijna net zo slecht als vorig seizoen toen in Woudrichem nog royaler met 7-0 werd verloren.

Het is duidelijk dat er in Tricht veel werk aan de winkel is. Anders dreigt de vorig seizoen door de voortijdig gestopte competitie nog ontlopen degradatie ditmaal wel realiteit te gaan worden.

Jan van der Horst

Freelance-redacteur Het Kontakt en Regio-Voetbal

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 1 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 1 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 2 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 10 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 10 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 15 uur geleden