Vianen krijgt de kous op de kop

Wedstrijdverslagen 726 keer gelezen

VIANEN • In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende werd Vianen kort voor tijd verslagen door Aurora: 1-2.

De thuisclub startte uitermate zwak aan het duel en kreeg heel snel twee teleurstellingen te verwerken. Al in de derde minuut moest Bernhard Schreuders worden vervangen. Een minuut daarna sneed de linkerspits van Aurora goed naar binnen. De verdediging van de tricolores was veel te afwachtend en keek toe hoe ook doelman Rick Leeman het nakijken kreeg: 0-1.

Zondagsschot
Vianen herpakte zich en kreeg, zonder veel af te dwingen, steeds meer controle op het spel. Op het halve uur loste verdediger Danny Stoffelen een zondagsschot dat vrij gelukkig in het Werkhovense doel verdween: 1-1. De gasten, tot vorig seizoen voetballend op zondag, hadden veel lengte in de ploeg waren fysiek sterk maar kwamen evenmin tot uitgespeelde kansen.

Strafschop
In de tweede helft had Vianen zich een grote dienst kunnen bewijzen. Na een handsbal mocht Achim Rabanig een strafschop nemen. De aanvoerder, die niet echt in de wedstrijd zat, had er nog nooit een gemist, maar eens moet de eerste keer zijn. Doordat de passing van Vianen steeds slordiger werd hoefde de defensie van Aurora zelden in actie te komen. Zeven minuten voor tijd zetten de gasten een counter op die, tegen alle verhoudingen in, zowaar de winnende treffer opleverde: 1-2.

“Een grote teleurstelling. We hebben meer van onszelf verloren dan van de tegenstander”, oordeelde trainer Marcel Akkerman.