De Zwerver - GJS (1-2)
De Zwerver - GJS (1-2) Foto: Peter Lodder

Drie op een rij voor medekoploper GJS

Wedstrijdverslagen 991 keer gelezen

GJS heeft ook de derde achtereenvolgende wedstrijd in winst omgezet. Nu werd bij het voor GJS altijd lastige De Zwerver met 1-2 gewonnen.

Is het normaal op sportpark De Schans altijd sfeervol door de luidruchtige supporters van de thuisclub, nu was het erg rustig, omdat er geen publiek rond het veld mocht staan. GJS speelde in de eerste helft goed voetbal en was duidelijk de betere ploeg. Het kreeg ook diverse kansen, maar deze werden heel lang niet benut.

Zo kwam Youri Bos al in de negende minuut door een te zachte terugspeelbal alleen voor keeper Bas Bijkerk, maar zijn schot was te zacht. Een minuut later een goede aanval en een schot van opnieuw Youri Bos, maar keeper Bijkerk redde.

In de 25e minuut een spectaculair moment toen Abdurrahman een afvallende bal van ongeveer 30 meter ineens op zijn schoen nam, maar helaas spatte het schot uiteen op de lat. Ook de thuisclub was nog een keer gevaarlijk bij een uitval in de 35e minuut maar het harde schot van Glenn Weijts ging hard voor het doel langs.

Vervolgens binnen een minuut twee schoten van Rob van den Boom, die beide naast het doel belandden. Toch kwam GJS voor de rust nog op een 0-1 voorsprong toen Julien Dorrepaal vanaf de achterlijn de bal voor het doel trok en Rob van den Boom beheerst binnen schoot.

In de extra tijd schoot eerst Glenn Weijts in handen van keeper Raymon de Haan en vervolgens kon Ben Vissers na een goede aanval alleen op keeper Bas Bijkerk afgaan, maar deze redde uitlopend.

Onrustig
Na de rust (GJS ging even droog staan onder de overdekte tribune, want er was geen kleedkamer beschikbaar) was de eerste kans opnieuw voor GJS, maar het doelpunt van Ruud Bos werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een kleine tien minuten kwam Guido Luiten in het veld bij de thuisclub. Of het toeval was of niet, maar de eerste aanval van de thuisclub was gelijk gevaarlijk. Raymon de Haan redde half met zijn voet en vervolgens haalde Sjors Hendriks de bal van de doellijn. Volgens heel De Zwerver gebeurde dit achter de lijn, maar scheidsrechter Sjaak de Wild kon het vanaf zijn plek niet waarnemen en ook uw verslaggever kon het vanaf de tribune niet zien.

De thuisclub werd sterker en GJS werd onrustig en kon het goede peil van de eerste helft niet voortzetten. Er kwamen kansen, maar de verdediging van GJS hield stand en als er een bal op doel kwam redde Raymon de Haan. Zo haalde hij een goede kopbal van Guido Luiten uit de kruising. Ook was de thuisclub soms wat slordig voor het doel. In de 82e minuut zorgde invaller Fadelme Elonga met een droge schuiver in de uiterste hoek voor de bevrijdende 0-2.

De thuisclub geloofde toen zelf ook meer in een goed resultaat en zette wat minder druk. Toch werd het diep in de extra tijd nog 1-2 toen Guido Luiten uit een corner de 1-2 binnen kopte.

GJS beleeft een mooie start van het seizoen en is na drie wedstrijden medekoploper met negen punten. Komende zaterdag staat de derby GJS – SVW op het programma. Helaas ook zonder publiek.