Slap beginnend BZC’14 loopt na rust in het mes bij Haaften

Wedstrijdverslagen 1.052 keer gelezen

BZC’14 speelde dit keer haar thuiswedstrijd aan de Meidijk in Zuilichem. Daar kon het publiek vanaf de dijk, vanuit de auto, de wedstrijd volgen. Volgens boa’s mocht dat niet omdat de brandweer geen vrij toegang tot het terrein had. Niemand vertrok uiteindelijk vanaf de openbare weg en zag dat BZC’14 voor rust niet bij de les was.

“Het was in die fase echt slappe hap”, vatte BZC’14-trainer Ron Vlot het begin van zijn ploeg samen. Haaften kwam vanaf elf meter op voorsprong na een handsbal bij de thuisclub. Vlot zette een groot vraagteken bij de 0-2 van Thijmen Gerringa, die volgens hem vanuit buitenspelpositie werd gemaakt.

Pas toen deed BZC’14 via Jasper Gouda Quint (2x), waarvan de tweede ook vanaf de strafschopstip, wat terug en was de stand weer gelijk. Op slag van rust joeg Gerringa in Zuilichem nog de 2-3 in het net.

De gelijkmaker van Diewe Kolbach werd door de Haaftense grensrechter volgens Vlot ten onrechte afgevlagd. BZC’14 viel wel aan maar liep vervolgens twee keer in het mes van de gasten, 2-5. Vlot: “Vandaag hebben wij echt van onszelf verloren, want van dit Haaften hadden wij absoluut niet mogen verliezen.”