Unitas is los: runner-up Blauw Geel’38 gaat in tweede helft met 4-1 over de knie

Wedstrijdverslagen 1.570 keer gelezen

GORINCHEM • Unitas heeft de smaak in de derde divisie te pakken. Blauw Geel'38 kan er sinds zondagmiddag over meepraten. De runner-up werd in de tweede helft overklast.

De dag was bijzonder omdat zonder publiek gespeeld moest worden vanwege de coronacrisis in Nederland. Beide teams hadden er , ondanks de vreemde omstandigheden, toch veel zin in.

De eerste helft ging het grootste gedeelte gelijkop met in de 7e minuut een kans voor Unitas middels Medhanie Habtemariam die een lange bal van Wesley Swets goed aannam, de keeper trachtte te verschalken met een lob, maar de bal viel op het dak van de goal.

Aan de andere kant stopte keeper Ruud Verberk een bal die in de korte hoek werd ingeschoten.

In de 17e minuut scoorde BlauwGeel uit een corner. Centrale verdediger Max Verkuijl kon vrij inkoppen en de 0-1 op het scorebord zetten.

In de 24e minuut nam Blauw Geel een vrije trap zeer snel en stond de verdediging van Unitas even te slapen. Ook nu was Ruud Verberk de reddende engel.

Het ging heen en weer in deze fase, want Unitas schoot via een vlammend schot van Ilias Zaïmi op de paal en in de 40e minuut kopte Everon Pisas net naast na een voorzet van Daniël Alexander .

De ruststand was 0-1.

Twee wissels
Na de rust kwam Unitas met twee wissels. Achraf Chentouf en Daniël Alexander bleven in de kleedkamer achter en Joey Lokasi en Jaouad Chraou kwamen in het elftal. Of het door deze twee wissels kwam weet je nooit, maar feit is dat het aan de Gorinchemse kant meteen veel beter ging draaien.

In de 48e minuut kwam de eerste kans: Jaouad Chraou kopte uit een voorzet van Everon Pisas naast. In de 50e minuut scoorde Unitas op dezelfde manier als BlauwGeel. Mekonen Kibrom vond het doel met de kop uit een corner en maakte de 1-1.

Vijf minuten later verzond Wesley Swets een sublieme crosspass richting Medhanie Habtemariam die nu niet probeerde te lobben, maar de bal snoeihard de kruising injoeg. Een plaatje van een goal en de 2-1.

Snoekduik
Blauw Geel was na deze goal geen schim meer van het elftal uit de eerste helft en Unitas ging deze wedstrijd winnen . Dat was toen al te zien. Steeds gingen de aanvallen richting het Veghelse doel, terwijl de restorganisatie van de roodbroeken perfect in elkaar zat.

In de 69e minuut stuurde Joey Lokasi weer Medhanie Habtemariam weg over de rechterkant. Hij bediende perfect de spits van Unitas: Jaouad Chraou en met een snoekduik kopte hij de 3-1 binnen.

Na een lange blessureperiode mocht ook Jay-Jay Meierdes weer even proeven van het echte werk. De 4-1 van Unitas was een owngoal van Blauw Geel, maar die tellen ook. Een actie van Medhanie Habtemariam werd met een sliding in het eigen goal gewerkt en bepaalde de 4-1 eindstand.

Woensdag gaat Unitas voor de TOTO KNVB-beker bekeren bij DTS uit Ede en de volgende zondag wordt de competitie voortgezet tegen en in Gemert.

(verslag: GVV Unitas)