Sliedrecht slaat diep in blessuretijd alsnog toe

Wedstrijdverslagen 969 keer gelezen

BREUKELEN  – Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Sliedrecht zaterdagmiddag 10 oktober 2020 de uitwedstrijd in Breukelen winnend zou afsluiten. Vijf minuten voor tijd leidde FC Breukelen nog met 2-1, maar Sliedrecht wist deze stand alsnog om te buiten tot een 2-3 winst.

Los van de eerste paar minuten heeft Sliedrecht de gehele wedstrijd gedomineerd, maar had moeite om door de muur van verdedigers heen te komen. Met één diepe spits en verder veel mensen achter de bal liet FC Breukelen de Sliedrechters rustig opbouwen tot halverwege eigen helft. Dan werd er pas verdedigd en bij balbezit getracht de spits te bereiken.

Na ruim tien minuten al een onverwacht cadeautje voor de gastheren toen de bal ongelukkig van de voet van Roy van ’t Hoog sprong en plots veel ruimte in de Sliedrecht verdediging ontstond, waar de fysiek sterke en snelle Mike Versloot meteen van profiteerde (1-0).

Geen doorkomen aan
Sliedrecht bleef aanvallend heer en meester. Een mooie omhaal van Dennis Verhoef werd prima gepareerd door de  uitstekende doelman Niels Neering die meerdere goede doelpogingen verijdelde. Een kopbal op de lat, een schot net over de lat, weer een safe van de doelman van FC Breukelen, er leek geen doorkomen aan. Tot tien minuten voor de  pauze toen wegens hands Marciano Simonis een strafschop mocht nemen. Probleemloos verzilverde hij deze mogelijkheid (1-1).

Toch moest Sliedrecht nog een keer tandenknarsend toezien hoe FC Breukelen weer op  voorsprong kwam. Slecht uitverdedigen gaf opnieuw Mike Versloot de gelegenheid om een voorzet van Nasser el  Aissati fraai in te koppen (2-1).

Aangepast aanvalsspel
In de pauze gaf scheidsrechter Melvin Vink aan niet verder te kunnen gaan vanwege een rugblessure. In allerijl werd een vervangende scheidsrechter gezocht en gevonden en kon de inhaalslag voor Sliedrecht weer beginnen. Er veranderde niet veel, Sliedrecht bleef veelvuldig in balbezit, maar kon de fysiek sterke tegenstander niet op de knieën krijgen. Na een dik uur spelen een drievoudige wissel en een wat aangepast aanvalsspel hetgeen nog meer druk zette, maar voorlopig zonder resultaat.

Ruim in blessuretijd
Toen verdediger Bas van Stokkom licht geblesseerd raakte kon hij niet meer gewisseld worden, dus wat omzettingen en Van Stokkom werd de extra kopkracht in de aanval. Dit pakte goed uit want hij zorgde vijf minuten voor tijd uit een voorzet van Marciano Simonis voor de gelijkmaker (2-2).

En Sliedrecht proefde dat er nog meer in zat. Ruim in  blessuretijd zorgde opnieuw Marciano Simonis voor de winnende treffer toen hij van bijna  40 meter een vrije trap hard en laag inschoot. Euforie alom voor deze late treffer, maar gezien de gehele wedstrijd een duik verdiende zege.

Zaterdag 17 oktober speelt Sliedrecht thuis tegen koploper WNC uit Waardenburg, aanvang 14.30 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)