met videosamenvatting

De Alblas boekt eerste overwinning van het seizoen; teleurstelling bij VVAC na 3-4

Wedstrijdverslagen 1.225 keer gelezen

OTTOLAND • De Alblas heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op bezoek bij VVAC kwam de uitploeg terug van een 3-1 achterstand en wisten ze de wedstrijd zelfs nog over de streep te trekken. Het was een aantrekkelijke wedstrijd, die uiteindelijk resulteerde in 3-4.

VVAC kende een slechte start en stond al na enkele minuten op een 0-1 achterstand. Een goed teruggelegde bal van Richard van den Berg werd afgemaakt door Stefan Bakker. VVAC kwam vervolgens sterk terug, met daarbij een glansrol voor Gert Stuy. De vleugelspeler was tweemaal trefzeker en bediende ook nog eens Daan Kamperman bij diens doelpunt.

De Alblas-trainer Maarten van Gastelen zag de goede start van zijn ploeg snel kantelen: ‘’We begonnen eigenlijk goed. Via een goede aanval maken we snel 0-1. Daarna raken we volledig de kluts kwijt. We stonden achterin gewoon niet goed, wat ons wel vaker gebeurt de laatste weken. Daardoor stonden we op een gegeven moment met 3-1 achter. Vlak voor rust scoren we dan de 3-2. Dat gaf toch een klein beetje moed.’’

Vechtvoetbal
Die 3-2 kwam echter hard aan bij de thuisploeg, merkte trainer Miguel Munoz: ‘’In plaats van dat wij dat deden, gingen zij met een goed gevoel de kleedkamer in. In een kwestie van seconden draait de wedstrijd eigenlijk om. Zij hadden het gevoel dat er nog wat te halen viel. Dan ga je de tweede helft in en krijg je gewoon niet meer het spel van de eerste helft, omdat zij meer vechtvoetbal gaan spelen.’’

Na rust kwam De Alblas via Youri Groenendijk op gelijke hoogte en nam Richard van den Berg met zijn tweede treffer de 3-4 voor zijn rekening. Smetje op de wedstrijd voor De Alblas was het geblesseerd uitvallen van diezelfde Van den Berg, die met een enkelblessure het veld moest verlaten.

Ontlading
De ontlading was groot aan Alblasserdamse zijde. Na een enigszins teleurstellende seizoensstart werden eindelijk de felbegeerde drie punten behaald. Voor Van Gastelen had een ander resultaat dan ook niet bevredigend geweest: ‘’Deze overwinning geeft gewoon een boost. Dat is ook wel nodig. We draaiden een goede voorbereiding, maar daarna hebben we wat pech gehad. Dan heb je na twee gespeelde wedstrijden slechts één punt. In deze wedstrijd telde maar één ding: winst. Hoe dat dan uiteindelijk lukt maakt niet uit, maar de ontlading was er zeker.’’

Hoewel teleurgesteld, was Munoz echter niet geheel ontevreden over zijn ploeg: ‘’We spelen goed, alleen krijgen we veel goals tegen door individuele fouten. Ik heb bij vlagen een VVAC gezien zoals ik ze ook wil zien spelen; tactisch sterk, veel karakter, maar wel mentaal heel kwetsbaar. De koppies gaan gelijk hangen bij zo’n tegengoal. Dat moet er gewoon uit.’’