• Colin den Otter: thuis bij Dilettant.
• Colin den Otter: thuis bij Dilettant. Foto: Wijntjes Fotografie

Colin den Otter terug bij Dilettant: voelt als tweede thuis

Algemeen 1.247 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Dilettant als veilige haven en als tweede huis. Zo ervaart Colin den Otter het. Zijn vriendschappen daar en de vertrouwde omgeving van het sportpark aan de Tiendweg helpen hem bij de verwerking van verdrietige familieomstandigheden.

Bij Dilettant staat Colin den Otter bekend als een groot talent en een belangrijke schakel binnen het eerste elftal. Maar bovenal is hij ‘kind van de club’. 

Vertrouwd
“Zo ervaar ik het zelf ook”, glimlacht hij. En dat besef kwam nog eens extra naar boven nadat hij zich voorbije zomer liet overschrijven naar Nieuw-Lekkerland. “Ik had er veel zin in om bij deze eersteklasser te gaan spelen. En in de praktijk had ik het ook best naar naar mijn zin. Toch besloot ik na twee weken al terug te gaan naar mijn oude club. Noem het ‘spijt’, maar ik miste ‘het vertrouwde’, de bekenden om me heen. Ik liep als klein ventje al bij Dilettant rond, hè.”

Daarnaast drong in Nieuw-Lekkerland het besef tot hem door hoe bijzonder de mensen bij zijn oude club voor hem waren geweest in een voor hem zo verdrietige fase van mijn leven. “Hoe vervelend ik het ook voor de Lekkerlanders vond: ik besloot terug te gaan.”

Open armen
Bij zijn oude club werd Colin den Otter met open armen ontvangen. Veel gevoetbald heeft-ie niet sinds zijn rentree. Dilettant kwam tot drie competitiewedstrijden en daarna legden de coronamaatregelen het amateurvoetbal plat.

“Voor mij was het extra balen omdat ik vanwege een schorsing het duel met Lekkerkerk moest missen. Dat zijn juist de potjes waar je graag bij bent. Maar goed, het was niet anders. Als straks de competitie wordt hervat zal ik ook de eerstkomende partij langs de zijlijn moeten volgen, want mijn schorsing is nog niet voorbij.”

Conditie
Veel trainen doet Den Otter momenteel niet. “Dat heeft alles te maken met een opleiding die ik op donderdagavond volg voor mijn werk als loodgieter. Mooie baan, fijne baas. Bevalt me prima. Bij Dilettant hoeft echter niemand zich zorgen te maken over mijn conditie, hoor. Mijn job in de bouw houdt me fysiek goed op peil, ha ha. Daarnaast ben ik geen voetballer die heel veel training nodig heeft om te kunnen presteren. Ik ben van mezelf al aardig fit.”

Uitlaatklep
Zijn vrije tijd in de weekends besteedt Colin den Otter aan het opknappen van zijn ouderlijke woning. “Het is nu zo geregeld dat ik hier kan blijven wonen. Daar ben ik blij mee. Mijn twee oudere broers helpen me met veel dingen. Ook dat is fijn. Ik sta er zeker niet alleen voor. ik sla me er doorheen. Op eigen kracht, met hulp en met het voetbal als uitlaatklep. Als je in het veld staat en tegen een bal trapt, vergeet je alles om je heen. Bij mij werkt dat tenminste zo. Hopelijk mogen we snel na de jaarwisseling weer. Ik kan niet wachten.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden