• Het veelbesproken pannaveld bij vv Heukelum.
• Het veelbesproken pannaveld bij vv Heukelum. Foto: @vvheukelum

VV Heukelum roept leden op besluit rechter over pannaveld te respecteren

Algemeen 2.557 keer gelezen

HEUKELUM • Het pannaveld van vv Heukelum moet verwijderd worden, zo heeft de bestuursrechter deze week besloten. Het bestuur van de voetbalclub is hierover teleurgesteld, maar roept haar leden met klem op het besluit van de rechter te respecteren.

“Wij willen iedereen verzoeken de rust rondom het pannaveld te bewaren, in alle opzichten”, laat het Heukelum-bestuur op de clubwebsite weten.

De voetballende jeugd zorgt op het pannaveld al tijdenlang voor geluidsoverlast. Op basis van een handhavingsverzoek besloot de gemeente West Betuwe in april 2019 tot controle en zo nodig handhaving van de openingstijden. In november van hetzelfde jaar ging men nog een stapje verder: het hele veldje zou moeten worden verwijderd. De voetbalvereniging ging daartegen in beroep. Het beroep werd in juni 2020 gegrond verklaard door de voorzieningenrechter. De gemeente nam een nieuw besluit en opnieuw stapte vv Heukelum naar de rechter. Nu is de voetbalvereniging in het ongelijk gesteld.

Avonduren
Vv Heukelum tekende beroep aan tegen het besluit van de gemeente West Betuwe om het pannaveld van het sportcomplex te verwijderen. Het beroep is deze week echter door de bestuursrechter afgewezen. “Met name in de avonduren worden de geluidsnormen overschreden en de rechter acht dat de vereniging te weinig mogelijkheden heeft om deze geluidsoverlast te voorkomen.”

Vv Heukelum heeft tijdens de rechtzitting aangegeven dat het panneveld wellicht kan worden omgebouwd tot een voetbalkooi. Dan zou er minder geluidsoverlast zijn doordat de bal altijd in de kooi blijft. “Dit voorkomt extra geschreeuw en geroep”, zo stelde de vereniging. De voorzieningenrechter was niet overtuigd. “Het ombouwen van het pannaveld is een minder verstrekkende maatregel dand e volledige verwijdering ervan. Het is echter de vraag of het ombouwen wel de overlast wegneemt.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 9 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 9 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 13 uur geleden