• Rick Adjei is blij met de komst van Rochdi Achenteh.
• Rick Adjei is blij met de komst van Rochdi Achenteh. Foto: @KozakkenBoys

Kozakken Boys trekt drievoudig Marokkaans international Rochdi Achenteh aan

Nieuws Spelerscarrousel 2.946 keer gelezen

WERKENDAM • Rochdi Achenteh is volgend seizoen speler van Kozakken Boys. Club en speler bereikten overeenstemming over een contract tot de zomer van 2022. De Marokkaans international zat sinds de start van de competitie zonder club, nadat hij afgelopen zomer vertrok bij Ararat-Armenia FC in Armenië.

Achenteh (32) doorliep de jeugd van PSV en debuteerde in het profvoetbal bij FC Eindhoven. Bij PEC Zwolle, Vitesse en Go Ahead Eagles speelde de linkervleugelverdediger 123 duels in de eredivisie en met de Arnhemmers speelde hij Europees voetbal tegen Southampton. In 2014 maakte de drievoudig international zijn debuut bij Marokko in een oefenduel tegen Benin. 

Drive
‘Rochdi is een zeer gelouterde speler met de nodige ervaring en een enorme drive’, is Kozakken Boys-trainer Rick Adjei in z’n nopjes met de nieuwste aanwinst. ‘Vorig seizoen speelde hij nog voorrondes in de Champions Leauge en Europa Leauge. Rochdi heeft voetballend vermogen en een zeer goede trap. Hij kan zowel als linkervleugelverdediger en als middenvelder goed uit de voeten.’

Landskampioen
Achenteh maakte in 2019 de overstap van FC Eindhoven naar het ambitieuze Arat-Armenia in de Armeense hoofdstad Jerevan. In het tweede seizoen sinds de oprichting van de club werd Achenteh met Arat landskampioen en Supercup-winnaar van het Europees-Aziatische land.

Na de uitbraak van het coronavirus besloot Achenteh terug te keren naar Nederland. Komende zomer sluit de Brabander aan bij de Werkendamse selectie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden