Afbeelding
Foto:
ingezonden mededeling

Scoor bezoekers en hoge kijkcijfers met uw online Voetbalnieuws dankzij linkbuilding

Nieuws 497 keer gelezen

Het scoren van online bekendheid voor uw sportnieuws website is eenvoudig maar niet gemakkelijk. Het is net als scoren bij voetbal: U moet de bal in het doel trappen. Maar de uitdaging is dat u voorbij het andere team, de concurrerende website moet komen!

Dezelfde dynamiek is van toepassing op het winnen van online bekendheid. U moet het opnemen tegen andere bedrijven in uw branche als u de topposities in Google wilt behalen.

Bouw interne sport backlinks
Hoewel externe backlinks naar verschillende websites over het algemeen krachtiger zijn, spelen interne links naar andere pagina’s op uw eigen nieuwssite nog steeds een cruciale rol. Bedenk hoeveel verschillende pagina’s uw website heeft. Als u productpagina’s en inhoudspagina’s meetelt, kunt u honderden of zelfs duizenden URL’s hebben. Hoe gaan uw bezoekers en wat voor uw online bekendheid nog belangrijker is, zoekmachines alles vinden?

Met interne links!
Interne backlinks en linkbuilding tools helpen mensen en zoekmachines uw inhoud te ontdekken en kunnen ook uw conversies stimuleren. Een bezoeker kan op een interessant sport blogpost van u terechtkomen, de bezoeker raakt geïnteresseerd en klikt door op de links in de blogpost die verwijzen naar een andere pagina. Dankzij de vele positieve reacties op de blogpost raken volgens de cialdini principes mensen vertrouwd met de inhoud, waardoor men via de link doorklikt naar een andere pagina op uw site.

Vergeet niet om strategisch te zijn over de interne links die u maakt. De twee belangrijkste principes om in gedachten te houden zijn:

- Relevantie; oftewel link naar iets dat relevant is voor de huidige inhoud
- Moderatie; d.w.z. overdrijf het niet. Een goede vuistregel is om uzelf te beperken tot 3-5 interne backlinks per pagina.


Maximaliseer uw social media profielen
U kunt beginnen met het verkrijgen van eenvoudige backlinks vanuit uw sociale netwerken. Ze worden misschien niet gevolgd door backlinks, maar ze zijn nog steeds waardevol en de moeite waard om te krijgen.

Waarom? Denk er over na:

U bouwt backlinks op omdat dit u helpt om uw zoekwoord posities te verbeteren en uiteindelijk het verkeer naar uw website. Als u direct kwalitatief hoogstaand verkeer krijgt vanuit een backlink van een sociaal netwerk, werkt dat net zo goed.

De implementatie van deze strategie bestaat uit twee delen.

- Begin eerst met het verkrijgen van backlinks van de reguliere sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Dit soort profiel-backlinks zijn het gemakkelijkst te maken. U kunt ook backlinks en verkeer krijgen van berichten op deze platforms.

- Het tweede deel van deze strategie is het zoeken naar sport specifieke sociale netwerken waar u ook backlinks van kunt krijgen.

Wordt vermeld op lokale websites
Schrijft u inhoud over bepaalde locaties? Als dat het geval is, kunt u relevante sport backlinks van deze lokale gemeenschap zoeken. Er zijn twee soorten backlinks die u hier kunt volgen: algemene lokale lijsten en gespecialiseerde sportwebsites. U kunt lokale vermeldingen krijgen van plaatsen zoals Google Mijn Bedrijf of lokale online nieuwsbladen of online media sites.

Om meer mogelijkheden voor lokale vermeldingen te vinden, kunt u eenvoudige Google-zoekopdrachten gebruiken, zoals “[uw stad] directory” of “[uw stad] bedrijven” (bijvoorbeeld “Amsterdam directory” of “Rotterdam bedrijven”). Gespecialiseerde sportwebsites van uw lokale gemeenschap zijn een andere plek om backlinks van te krijgen.

Het vinden van deze websites kost meer tijd en onderzoek, maar het is meer dan mogelijk. Gebruik verschillende Google-zoekopdrachten, zoals “[sport niche] [uw stad]” (bijvoorbeeld “voetbal Utrecht”) of “[sport niche] [uw stad] club” (bijvoorbeeld “voetbalvereniging Aalsmeer”). Als u bijvoorbeeld een voetbalnieuws website op de markt brengt, kunt u contact opnemen met een Aktiesport winkel of dergelijke om via hun uw website aan de man te brengen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden