Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Jeugd mag vanaf 5 juni weer wedstrijden voetballen, maar zonder publiek

Nieuws 5.985 keer gelezen

REGIO • De jeugd tot en met zeventien jaar mag vanaf zaterdag 5 juni weer wedstrijden voetballen. Er is echter geen publiek toegestaan.

Het weer toestaan van jeugdwedstrijden maakt deel uit van een nieuwe serie versoepelingen die met ingang van 5 juni van kracht wordt. Kleedkamers en douches mogen dan ook weer open.

Tijdens het sporten mogen volwassenen de anderhalve meter afstand loslaten. Wedstrijden tegen andere clubs blijven nog verboden; onderlinge wedstrijden zijn wel een optie.

Sportkantines mogen vanaf 5 juni open van 06:00 tot 22:00 uur. Wel onder voorwaarden, dezelfde als voor de horeca gelden.

Sporten
Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan. Kleedkamers, douches en sauna’s gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/241317/-sportwedstrijden-vanaf-30-juni-weer-toegestaan-

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden