• Unitas - SVW (1-1).
• Unitas - SVW (1-1). Foto: Ronald Tukker - SVW

SVW in eerste oefenwedstrijd niet voorbij Unitas

Wedstrijdverslagen 1.044 keer gelezen

GORINCHEM • Voor het eerst sinds 3 oktober 2020 speelde SVW weer eens een wedstrijd. En direct stond op Molenvliet de Gorcumse derby op het programma. In een 2 x 40 minuten durende oefenwedstrijd deden beide teams hun best er een leuk duel van te maken. Dat lukte met name in de beginfase, waar al na negen minuten voetbal de eindstand op het scorebord bleek te staan.

Klik hier voor de samenvatting van Unitas-SVW

In de 2e minuut ging SVW verdedigend in de fout en Eltjo van Veen was er als de kippen bij om dit af te straffen. In de verre hoek schoot Van Veen raak en nam Unitas meteen de leiding in de wedstrijd: 1-0.

Lang konden de roodbroeken daar niet van genieten, want via spits Hakan Tatli kwamen de streepjes al rap langszij. SVW zette, zoals wel vaker deze wedstrijd, goed druk en Tatli joeg de bal richting bovenhoek in het doel: 1-1.

In de 25e minuut zag het talrijk opgekomen publiek Mounir el Ouazizi de bal vanaf een meter op 25 net over het Unitas-doel schieten.

Veel wissels
In de tweede helft was de thuisploeg dichtbij een doelpunt, maar verdween de bal uit de kluts net naast het doel van SVW. Een kans voor Hakan Tatli vloog er deze keer net niet in.

Richting slotfase sloegen beide trainers flink aan het wisselen. In de slotfase had Unitas zomaar op voorsprong kunnen komen. In de 77e minuut dook de nummer 16 van de thuisclub zomaar vrij op voor doelman Dustin van Bezooijen, die met een prima redding SVW behoedde voor een achterstand. Een minuut later brak Denzel Libretto namens SVW kansrijk door op links. Zijn schot werd echter tot hoekschop verwerkt, waardoor beide teams op een gelijkspel bleven steken.

Aanstaande zaterdag zal SVW aantreden op het Zilveren Crabtoernooi van Oranje Wit. De andere deelnemers zijn VV Hardinxveld en LRC. De streepjes openen het toernooi zaterdag om 15.00 uur met de wedstrijd LRC - SVW, welke dus in Dordrecht gespeeld zal worden.

Unitas za. - SVW 1-1 (1-1)
2. Eltjo van Veen 1-0
9. Hakan Tatli 1-1

(verslag: Ronald Tukker, SVW)

• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 5 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 5 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 10 uur geleden
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' gisteren
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00