• SteDoCo-trainer Frans Adelaar.
• SteDoCo-trainer Frans Adelaar. Foto: Rick den Besten

SteDoCo kent personele zorgen in aanloop naar competitiestart

Nieuws 2.082 keer gelezen

HOORNAAR • Na een verre van vlekkeloze voorbereiding lijkt SteDoCo nog niet klaar voor de seizoensouverture van komende zaterdag tegen Sportlust’46. 

“Onze selectie is smal, te smal”, analyseerde trainer Frans Adelaar na afloop van de in 1-1 geëindigde laatste oefenpot tegen hoofdklasser vv Capelle. Het werd een mannelijk, zeg maar gerust stevig wedstrijdje. 

“Het was van onze kant niet goed. Je ziet dat Olivier Pilon (overgekomen van concurrent DVS’33 - TS) en Joran Schröder nog tekort kwamen. Als leraren lichamelijke opvoeding zijn ze pas laat op vakantie gegaan, waardoor ze amper aan elkaar hebben kunnen wennen. Na één training volgde al de vriendschappelijke wedstrijd tegen Achilles Veen, waarin ze beiden een helft speelden. Door het vertrek van Marlon Pereira zitten we niet echt ruim in onze spelers.”

Goede ploeg
Adelaar peinsde: “Volgende week start de competitie en gaan we naar Sportlust’46. Een goeie ploeg. We hebben ze twee keer bekeken. Een technisch vaardig elftal, spelend in een 5-3-2 systeem met opkomende en zeer beweeglijke spelers.”

Twee spelers erbij
Zover is zijn elftal nog niet. “De komende weken gaan we verder bouwen en mogelijk krijgen we er nog twee spelers bij. We zijn er in ieder geval mee bezig. Sowieso een centrale verdediger en nog iemand op een andere positie. Misschien wel een linkspoot, want Yannick Cortie viel vandaag uit met een vervelende steek in zijn lies. Gelukkig viel Giovanni Hiwat goed in, met ook nog een fraaie gelijkmaker.”

“We zijn aangewezen op spelers die in het betaald voetbal geen contract meer krijgen. Eind augustus weten we meer, maar dan hebben we er al twee wedstrijden opzitten. Het is niet anders.”

Klik hier voor de samenvatting van SteDoCo - Capelle

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden