• Petar Stoskovic zoekt het nu dichter bij huis, in Hoornaar bij SteDoCo.
• Petar Stoskovic zoekt het nu dichter bij huis, in Hoornaar bij SteDoCo. Foto: Richard van Hoek

Petar Stoskovic wil bij SteDoCo eerste keus worden onder de lat

Algemeen Voorbeschouwingen 1.778 keer gelezen

SLEEUWIJK/HOORNAAR • Petar Stoškovic keept komend seizoen dichtbij huis. Samen met de ervaren Stephan Veenboer gaat de Sleeuwijker de strijd aan onder de lat bij SteDoCo.

“Een mooie stap in mijn al geslaagde carrière”, vindt de inmiddels 28-jarige doelman, die begon met basketballen bij de plaatselijke BV Waldric. “Mijn ouders zijn gevlucht uit voormalig Joegoslavië. Mijn zusje Jovana en ik zijn opgegroeid in Woudrichem.”

Petar vervolgt: “Op mijn twaalfde ging ik pas voetballen. Toen onze vaste keeper geblesseerd raakte en de trainer dacht dat ik wel een bal kon vangen, stond ik al snel op doel”, glimlacht de leraar lichamelijke opvoeding op het Kralingse Libanon-college. Zijn talent viel op. Als A-junior werd hij gescout door FC Den Bosch. “Tot een debuut in de eerste divisie kwam het nooit. Op advies van mijn moeder koos ik voor een HBO-opleiding in Eindhoven.”

UNA
De talentvolle Stoškovic kwam in contact met UNA uit Veldhoven. “Ik heb bij die club vier prachtige seizoenen meegemaakt en ik geloof maar vijf wedstrijden gemist. Samen met mijn huidige ploegmaat Benjamin van Wanrooij promoveerden we naar de tweede divisie. Wel leuk om hem nu weer tegen te komen. Net zoals Jeroen Sterrenburg, die ik nog ken uit de jeugdopleiding van FC Den Bosch.”

FC Dordrecht
Met het diploma bijna op zak, stond FC Dordrecht op de stoep  Aan de Krommendijk maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. “Een vaste basisplaats zat er niet in, maar ik heb er wel veel geleerd. Na twee jaar koos ik voor de topamateurs van OFC uit Oostzaan, maar door corona heb ik daar slechts vijf wedstrijden gespeeld. Toen SteDoCo afgelopen winterperiode voor de tweede keer interesse toonde, twijfelde ik niet lang. Ik stond vroeg op en was laat thuis. Mijn pasgeboren zoontje zag ik amper. Ik was kapot aan het eind van de week.”

Blessure
Met de tweede op komst ziet Stoškovic uit naar Hoornaar. “Met Stephan Veenboer ga ik de concurrentie aan. Het was de bedoeling om ieder twee wedstrijden te keepen, waarna de trainer in de laatste oefenpot zijn eerste doelman kon opstellen. Door de afgelastingen heb ik alleen tegen Hercules gekeept. Tot overmaat van ramp ben ik nu geblesseerd en daardoor geen eerste keus geworden. Maar ik ga keihard werken om het tegendeel te bewijzen. Het seizoen is nog lang. SteDoCo wil een niveau omhoog en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Laten we eerst proberen het seizoen uit te voetballen. Vervolgens zien we wel hoe het loopt, wie er kampioen wordt is lastig te zeggen. DVS’33 is altijd een goede ploeg, maar hun veel scorende spits loopt nu bij ons. Met Joran en Olivier hebben wij de beste voorhoede van de competitie”, besluit Stoškovic, die ooit weer op het Woerkumse Bolwerk wil keepen met zijn vrienden.

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt - Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 9 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44