• Melle Mandemakers.
• Melle Mandemakers. Foto: Jan Noorlandt

Melle Mandemakers wil kampioen worden met Achilles Veen: ‘We hikken er al een paar jaar tegenaan’

Nieuws Voorbeschouwingen 3.136 keer gelezen

VEEN • Kampioen worden is de ambitie bij Achilles Veen, waar Melle Mandemakers nog altijd tegen het eerste elftal aanhikt. Mandemakers is een kind van de club, die ook daadwerkelijk uit Veen komt.

Melle Mandemakers is blij dat er weer gevoetbald kan worden en de competitie voor de deur staat. De man van eigen Veense bodem: “Jazeker. Ik ben vooral blij dat het weer een beetje normaal is. We kunnen weer normaal trainen en positiespel doen zonder allerlei regels of een groepje van twee. Ik plan mijn vakantie ook altijd zo, dat als het seizoen begint, ik er dan ook ben. Tijdens de coronastop van negen maanden hebben we wel doorgetraind. Soms met zelfs met twee man of vier man, maar je traint eigenlijk voor niks. Je hebt geen uitzicht op een wedstrijd.”

Bijzondere speler
Binnen de selectie van tweeëntwintig spelers neemt de pas 23-jarige Melle Mandemakers een bijzondere plaats in. Hij behoort immers tot enkeling in de selectie van eigen Veense bodem. Hij is er geboren, opgegroeid en woont ook nog altijd in Veen. Eigenlijk dus een kind van de club.

“Ik heb hier ook wel een thuisgevoel. Ik voetbal hier van kinds af aan en ken iedereen en alles. Alles spreekt mij hier aan. Achilles Veen is echt mijn club. Ik heb eigenlijk niets waarvan ik zeg, dat staat me tegen. Ja een beetje misschien soms, dat er heel de tijd spelers van buitenaf bijkomen.” Begrijpelijk als je zelf als echte Veenenaar knokt om te slagen bij je eigen club.

Basisplaats
In de jeugd liet Melle Mandemakers al zien wel talent te hebben. Hij maakte in de jeugd nog een uitstapje naar de jeugd van FC Den Bosch en speelde bij een regionaal team van de KNVB. Na zijn overstap naar de senioren speelde hij een jaar in het tweede elftal en sloot vervolgens aan bij de selectie van het eerste elftal, dat bijna helemaal bevolkt wordt door spelers met kwaliteiten van buiten Veen.

Van een echte doorbraak naar de basiself is het nog niet gekomen. Hij hangt er een beetje tussenin. “In mijn eerste seizoen hadden we een hele grote selectie. Dan is het een hele zware opgave. In mijn tweede seizoen en het afgelopen seizoen ook. Toen heb ik wel een goede voorbereiding gespeeld als rechtsback. Die lijn moet ik proberen door te trekken. Ik heb er toch een goed gevoel aan overgehouden. Alleen verwacht je misschien meer van jezelf. Er wordt ook meer van je verwacht bij de selectie en natuurlijk is het lastig om hier door te breken. Achilles Veen speelt op een hoog niveau in de hoofdklasse met ambities voor de derde divisie. Ik doe er wel mijn best voor en dan is het aan de trainer”, vervolgt Mandemakers.

“Aan het eind van elk seizoen maak je altijd de afweging, ga ik hier door of kies ik eieren voor mijn geld? Maar ik heb niet het gevoel dat ik hier heb laten zien, wat ik kan. Ik ga dan ook niet zeggen: als het nu niet lukt, dan ga ik ergens anders kijken.”

Ambities
Over de ambities van Achilles Veen in het nieuwe seizoen hoeft geen misverstand te verstaan. Dat is gaan voor het kampioenschap in de hoofdklasse en promoveren naar de derde divisie. Een wens die al langer leeft in Veen. Het afgelopen seizoen had Achilles Veen een goede start en stond na zes wedstrijden op kop van de ranglijst, maar de coronastop gooide roet in het eten met betrekking tot de voornemens.

Met de weer danig versterkte selectie moet Achilles Veen de lijn dan dit seizoen maar eens doortrekken. Een probleem is wel, dat er nog zes ploegen in de hoofdklasse zijn, die dezelfde ambitie hebben. Melle Mandemakers kan zich wel vinden in de ambities. “We hikken er al een paar jaar tegen aan, dus het mag wel een keer tijd worden.” 

Mandemakers hoopt dat hij er een groot aandeel in mag hebben. Zijn persoonlijke doel blijft doorbreken in de basiself.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 1 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 3 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 3 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 3 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 12 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 12 uur geleden