Tom Kruiper: 'Blij dat we weer kunnen voetballen'.
Tom Kruiper: 'Blij dat we weer kunnen voetballen'. Foto: Stephan Tellier

Schoonhoven is er nog niet helemaal klaar voor

Algemeen Voorbeschouwingen 1.198 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Een kleine blessuregolf teistert zaterdagderdeklasser Schoonhoven, dat in de oefenduels tot nu toe wisselvalig speelt. 

Het speltype dat de Schoonhovense trainer Raymond van der Kort wil zien van zijn team, komt er nog niet uit. “Maar het komt goed. Schoonhoven is een ploeg voor het linkerrijtje. We beginnen met twee lastige competitiewedstrijden. Eerst kampioenskandidaat Alblasserdam thuis en vervolgens Lekkerkerk uit. Ik kan me niet heugen daar ooit gewonnen te hebben. Hardinxveld heeft in onze klasse (Zuid 1, 3C) de beste papieren. De Alblas heeft zich flink versterkt, heb ik vernomen. De sfeer bij ons is goed. Het kan nog beter als je goed speelt en veel wint. Dat zijn we van plan”, aldus Van der Kort.

Flow
Tom Kruiper, die met zijn broer Mark het centrale verdedigingsduo vormt, heeft zin in de competitiestart. “Vorig jaar zaten we na een matig begin in een flow, toen we koploper Hardinxveld in een uitduel met 1-5 klopten,” weet Tom zich nog goed te herinneren. “Helaas was dat vanwege de coronamaatregelen ook meteen de laatste wedstrijd. Voor zover het mogelijk was, hebben we doorgetraind.”

Tijdens de lockdown trainde hij voor zichzelf. “Ik ben blessurevrij en ben blij weer te mogen spelen. In de oefenwedstrijden switchten we een aantal keren van systeem, waardoor de resultaten soms tegenvielen. Mijn broer, die ook volledig fit is, en ik zijn vrij lang, zodat we achterin geen lengte tekort komen. Bij hoekschoppen mogen we beiden mee naar voren.”

Wim Kroone

Wim Kroone

Freelance-redaceur Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden