Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Het belang van betere odds bij gokken op voetbal

Nieuws 312 keer gelezen

Wanneer je besluit te gaan gokken op voetbal, wil je dit natuurlijk doen met de beste odds. Mocht je een voorspelling goed hebben, dan zorg je er daarmee voor dat je zoveel mogelijk uitbetaald krijgt. Omdat de odds bij verschillende bookmakers nog weleens flink kunnen verschillen, is het de moeite waard om het een en ander te vergelijken. We gaan hier kijken naar wat odds precies zijn en waarom het zo voordelig kan zijn om te kijken waar de beste worden aangeboden.

Het zal menig gokker die graag voetbal weddenschappen afsluit misschien verbazen, maar odds kunnen ontzettend verschillen. De redenen hiervoor zijn nogal uiteenlopend. Daarbij kan het zo zijn dat er bookmakers zijn die over informatie beschikken die andere niet hebben, maar vaker is dat niet het geval. Ook krijg je op sommige plaatsen soms hogere uitbetalingen omdat er speciale acties en aanbiedingen zijn waarmee je extra veel kunt winnen. Zo zijn de odds bij Zebet vaak prima, en kun je door hier in te zetten soms meer winst pakken dan op veel andere plekken. 

Wat zijn odds?
Met odds (quoteringen) worden de uitbetalingen aangegeven wanneer je een weddenschap afsluit. Dit kan op verschillende manieren, maar normaal gesproken gebeurt dit met een bedrag wat aangeeft hoeveel je per ingezette euro krijgt uitbetaald. Zijn de odds bijvoorbeeld 1,50 euro, dan krijg je per ingezette euro dus 1,50 uitbetaald voor deze weddenschap. Deze zijn enorm belangrijk, want iedere gokker kan op deze manier bekijken wat hij of zij precies terug gaat verdienen als iets goed wordt voorspeld. Daarmee kun je aan de hand van odds, of quoteringen, zoals ze ook wel worden genoemd, bepalen of een weddenschap de moeite waard is.

Per bookmaker kunnen de odds soms dus aardig verschillen. Zoals we al aangeven kan dit aan verschillende zaken liggen. Door meerdere weddenschappen af te sluiten worden de odds van deze losse inzetten gecombineerd. Daarmee neem je meer risico, want de kans wordt veel kleiner dat je alles goed hebt, maar als dit lukt kan er veel meer worden gewonnen dan vaak bij een kleine inzet mogelijk is. Daarmee wordt het soms beloond om wat meer risico te durven nemen.

Hoe de beste odds te vinden?
Wanneer je de beste odds wilt vinden zul je daar soms de nodige moeite voor moeten doen. Bijvoorbeeld door veel verschillende bookmakers met elkaar te vergelijken, om zodoende een idee te krijgen van waar je de beste odds kunt vinden. Dit kan natuurlijk per competitie of evenement ook aardig uiteenlopen. Daarom doe je er goed aan geregeld opnieuw te kijken waar de beste quoteringen te vinden zijn, omdat je zo zeker weet dat je deze altijd kunt vinden.

Overige tips voor wedden op voetbal
Naast het zoeken van de beste odds, zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om zoveel mogelijk kans op winst te maken. Hieronder gaan we daarom kijken naar een aantal tips die je kunt gebruiken bij het inzetten op voetbal. Neem deze zo goed door om zodoende zoveel mogelijk kans te maken om de juiste weddenschap te kiezen.

Ga voor combinatieweddenschappen
Door meerdere weddenschappen te combineren wordt je potentiële winst vele malen hoger. Dat geldt ook voor het risico, maar de grote beloning zal dat meer dan waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ook verschillende combinatieweddenschappen voor lagere bedragen afsluiten, om het risico wat te spreiden.

Kies voor een strategie
Wanneer je een bepaalde strategie volgt geeft dit meer overzicht. Het zal zich niet altijd direct uitbetalen, maar als je het nodige geduld kunt opbrengen, wordt dat vaak beloond. Daarbij kun je vaak een paar simpele regels hanteren als strategie om mee te spelen.

Zet in op wedstrijden en competities waar je kennis van hebt
Het wordt vaak makkelijker wanneer je kiest voor weddenschappen op wedstrijden, toernooien en competities waar je veel kennis van hebt. Hierdoor zal automatisch de kans dat je het goed hebt stukken groter worden dan wanneer je vaak weddenschappen afsluit zonder veel voorkennis te hebben van een betreffende wedstrijd.

Zet niet teveel van je budget tegelijk in
Deze regel wordt vaak gebruikt als het op online gokken aankomt. Door namelijk niet teveel tegelijk in te zetten voorkom je dat je direct je halve budget er doorheen speelt als je een keer iets fout hebt. Kies daarom altijd voor een klein percentage van je totale budget per weddenschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 35 minuten geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 36 minuten geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 2 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 4 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 6 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 6 uur geleden