• Streefkerk - SV Meerkerk (1-3).
• Streefkerk - SV Meerkerk (1-3). Foto: Rick den Besten

SV Meerkerk verslikt zich niet in Streefkerk (1-3)

Wedstrijdverslagen 1.478 keer gelezen

STREEFKERK • SV Meerkerk is goed aan de competitie begonnen met een overwinning. Op sportpark Streveland werd tegenstander Streefkerk werd met 1-3 verslagen.

Dietmer Mesker, Floris Streefkerk en Youri van Blanken verzorgden de Meerkerkse treffers. Andy van Vugt scoorde eerder in de wedstrijd namens de thuisploeg nog de gelijkmaker. Sietse van Driesten (Streefkerk) ontving enkele minuten na rust een rode kaart (twee keer geel).

Trainer Pieter Lagendijk moest, net als zijn ploeg, na afloop zijn meerdere erkennen in de geelzwarten: ‘’Over de hele wedstrijd gezien klopt dat wel. Voor rust kwamen we nog terug op 1-1, maar na de pauze hebben we het laten lopen. Toen moesten we vooral repareren en kwamen we te laat in onze duels. Daardoor kwamen we al erg vroeg in de tweede helft met tien man te staan. Dat maakt het er niet makkelijker op. Eigenlijk werd daarmee de wedstrijd om zeep geholpen.’’

Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek herkende zich ook in de uitslag. ‘’Ik denk dat dit al met al een terechte overwinning is voor ons. We hebben een stabiele wedstrijd gespeeld, zowel voetballend als tussen onze oren. Dat laatste is toch wel de grootste winst ten opzichte van toen we begonnen. We hebben ons koppie er goed bij weten te houden vandaag. Als je op bezoek komt bij Streefkerk is een overwinning niet vanzelfsprekend, maar we wilden uiteraard wel de drie punten meenemen. Ik ben blij dat dat gelukt is.’’