Julian Ringelberg kopt GVV’63 in slotfase naar koppositie

Wedstrijdverslagen 1.698 keer gelezen

SCHELLUINEN • GVV’63 won ook het tweede duel van dit seizoen. Met bloed, zweet en tranen werd het uit bij Schelluinen 2-3 voor de ploeg uit Gameren.

Hierdoor mag GVV’63, dat al twintig wedstrijden op rij zonder nederlaag is, zich sowieso voor een week koploper van de derde klasse D noemen. Met deze uitslag kneep GVV’63-trainer Denny van Geffen beide handen stevig dicht. Hij reageerde eerlijk en oprecht. “Ik vind dat Schelluinen niet verdiende te verliezen. Zij hebben ons negentig minuten in de tang gehad. Daardoor is het compliment dat ik mijn groep heb gemaakt, ook echt verdiend.”

Van Geffen zag op de donderdagtraining de een na de andere speler omvallen. Uiteindelijk miste hij op Scalune liefst zeven spelers uit zijn selectie. De start was voor GVV’63 voortvarend. Michel Kooijman zorgde in de eerste aanval, na twee minuten, al voor 0-1. Op slag van rust werd het na vermeend buitenspel 1-1.

Een kwartier voor het einde haalde Nick Linnenbank de trekker over en was het 1-2 voor de gasten. Een zondagsschot van een van de Schelluinen-spelers betekende, met nog tien minuten te gaan, 2-2. Dat leek ook de eindstand te worden, maar daar dacht de jonge invaller Julian Ringelberg toch anders over. Net terug van een surfkamp in Frankrijk, kopte hij de winnende 2-3 binnen.

Zaterdag gaat de reis naar Tilburg, waar de studenten van TSVV Merlijn de tegenstander zijn. Van Geffen: “Daar wil ik wel eens winnen, want dat is ons de laatste drie keer niet gelukt.”