• Groot-Ammers - De Alblas (0-4).
• Groot-Ammers - De Alblas (0-4). Foto: Rick den Besten

Natanja de Haan scoort vier keer voor De Alblas en velt Groot-Ammers

Wedstrijdverslagen 2.403 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Op een druilerig sportpark Gelkenes was Natanja de Haan de gevierde man bij De Alblas. De snelle nummer 14 was in zijn uppie verantwoordelijk voor de volledige productie en was een ware plaag voor de Ammerse defensie. Het werd Groot-Ammers - De Haan: 0-4.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Groot-Ammers, vorige week verrassend te sterk voor titelkandidaat Hardinxveld, was zelfs de ietwat bovenliggende partij. Niet de gastheer, maar de gasten uit Oud-Alblas zetten de openingstreffer op het scorebord. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet van Jesse Steegwijk was een makkelijke prooi voor keeper Sjoerd Lakerveld. De lange doelman had de bal ook onder controle, maar liet het speeltuig uit zijn handen glippen. Niemand had daar meer op gerekend, maar de attente Natanja de Haan was er als de kippen bij; 0-1.

Lastig verhaal
De Alblas putte moed uit de niet verwachte voorsprong en leek op weg naar meer. Richting de thee herstelde Groot-Ammers zich en was het de bedoeling om na rust en richting kantine de schade te herstellen. “Maar na de snelle 0-2, een prachtige goal van De Alblas, werd het een lastig verhaal. We gingen op zoek naar de aansluittreffer en namen meer risico, maar we worden getrakteerd op een geflatteerde 0-4 nederlaag. Hun kwaliteit voorin gaf vandaag de doorslag”, aldus Groot-Ammers-trainer Ferry van Dijk.

Cadeautje
Van Dijk doelde op de snelle Jesse Steegwijk en afmaker Natanja de Haan. “Ik ben er door een heup- en liesblessure bijna 1,5 jaar uit geweest, maar ik ben hard onderweg om fit te worden. Dit is pas mijn eerste volledige wedstrijd. Wel een lekkere, met vier goals. Dat is een tijdje geleden. De eerste goal was een cadeautje. Iedereen stond al omgedraaid en ik kon die bal zo intikken. Die tweede en de derde zaten er heerlijk in, met dank aan goede assists van Jesse Steegwijk en Jari Zijderveld. Nummer 4 was een mooie combinatie, die ik wist af te ronden. Natuurlijk viel in de tweede helft bij ons alles goed, maar dat hebben we ook afgedwongen”, genoot De Haan.

Gemakzuchtig
Trainer Maarten van Gastelen van De Alblas bevestigde de analyse van zijn twintigjarige man of the match. “In de eerste helft waren we te slap, waardoor we op het middenveld teveel balverlies leden. Ik wil niet spreken van onderschatting, maar we waren wel te gemakzuchtig. We kwamen met mazzel op voorsprong en dat hadden we nodig. Vorige week ging het tegen Perkouw moeizaam, maar vandaag winnen we terecht en bovendien houden we weer de nul. Hier kunnen we mee door, mits we elke week scherp zijn.”

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt - Alblasserwaard en Regio-Voetbal

• Groot-Ammers - De Alblas (0-4).
• Groot-Ammers - De Alblas (0-4).
• Groot-Ammers - De Alblas (0-4).
• Groot-Ammers - De Alblas (0-4).
• Groot-Ammers - De Alblas (0-4).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden