Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt

Krijgers van GRC 14 verslikken zich in boeiend schouwspel in bruisend WNC

Wedstrijdverslagen 2.857 keer gelezen

GIESSEN/RIJSWIJK • GRC 14 en WNC gingen er vol in bij de topper zaterdag op sportpark Almbos. In het boeiende schouwspel trok WNC met 2-3 aan het langste eind. 

Na afloop vielen de spelers van GRC 14 afgemat neer op de grasmat. Het sprookje van het uitstekende begin van de competitie was uit voor de krijgers uit Rijswijk en Giessen. De thuisploeg moest met 2-3 buigen voor het ontketende WNC. 

Bij de gasten uit Waardenburg heerste de vreugde na een bruisend optreden. Trainer Cor Prein stond er dan ook goed gemutst bij. “Drie punten was nodig vandaag. Het bleef wel tot het laatst spannend. Dat kwam meer door de scheidsrechter dan door de tegenstander”, was Prein verontwaardigd over scheidsrechter Niels Felix. Die gaf nog een vrije trap aan GRC 14 na treuzelen van keeper Dick van Loon bij het uitschieten in de slotfase, waaruit GRC 14 terug kwam tot 2-3. 

“Hij geeft een kaart voor tijdrekken, terwijl de tweesecondenregel twee jaar geleden al is afgeschaft. Hij geeft nog een gele kaart een vrije trap waaruit het 2-3 werd en wij nog even billen moesten knijpen. Over de hele wedstrijd hadden we bijna geen kans weggeven er was bij ons niets aan de hand”, ging Prein bij de scheidsrechter nog even verhaal halen. 

Over het optreden van zijn manschappen was de trainer van WNC wel dik tevreden. “De tweede helft waren we heer en meester. We brachten wat meer dan we in de afgelopen wedstrijden hadden gedaan en het leverde een prima rendement op.”

Eerste vuurwerk
Binnen de lijnen was inderdaad een bruisend WNC te zien, dat zich niet de kaas van het brood liet eten. Het eerste echte vuurwerk na de plaagstootjes van beide ploegen kwam van GRC 14 halverwege de eerste helft. Uit een vloeiende aanval vond Dennis van Es bij de tweede paal Michael van den Oever, die nog strandde op keeper Dick van Loon. In de wirwar drukte Koen van Baardwijk wel de 1-0 tegen de touwen.

Een minuut later was WNC weer langszij na een vloeiende tegenstoot en Gideon Emanuels kopte de 1-1 tegen het net. Vervolgens trok het uitvallen van Mitchell Bastianen met een blessure wel een wissel op de wedstrijd voor GRC 14. Daarmee boette de thuisploeg aanvallend in. 

Wonderlijke beslissing
Direct na de rust trok WNC door naar 1-2. Weer stond Emanuels op de goede plek om te scoren. Nog mooier werd het voor WNC, dat de controle over de wedstrijd had, met de 1-3 van Jesse Dibbets, die de afvallende bal droog hard in het doel schoot.

Het was aan het goede keeperswerk Nicky Janssen te danken, dat WNC niet verder uitliep. GRC 14, waar de krachten op waren probeerde er in de slotfase nog een offensief uit te persen, maar werd niet meer gevaarlijk. Tot scheidsrechter Felix de thuisploeg het met een wonderlijke beslissing een handje hielp. Uit de vrije trap goochelde Marco Strik de 2-3 nog binnen. Verder kwam GRC 14 niet meer in de slotminuten.

Geen schande
Trainer Piet de Kruif stond er na afloop rustig bij. “Je baalt natuurlijk, dat je verliest, maar we kunnen niemand wat kwalijk nemen. We hebben hard gewerkt en er alles aangedaan. We moeten ook reëel zijn. Als je alle spelers naast elkaar zet, is het ook kwaliteit. WNC heeft hele goede spelers. Ik ben trots op de inzet. Als Mitchell Bastianen eraf gaat met een blessure, dan leveren we gewoon in. Dat is geen schande, maar wel een feit. Volgende week beginnen we weer gewoon op nul. We stonden er hartstikke goed voor op de tweede plaats, maar we hebben nooit de illusie gehad, dat we bovenin de eerste klasse mee gaan doen.”

Nico van Es 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden