EM - Van der Wal Cup

VVAC in en tegen Cabauw van 2-0 naar 2-6

Wedstrijdverslagen Regio-Voetbal Toernooien 1.440 keer gelezen

CABAUW • In de eerste ronde van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM - Van der Wal Cup won VVAC dinsdagavond na een 2-0 achterstand met 2-6 van Cabauw.

Beide trainers gaven enkele (basis)spelers rust. Toch wel enigszins verrassend kwam Cabauw, zonder het schuttersduo voorin, op een 2-0 voorsprong. VVAC-doelman Kevin Kortleve verkeek zich tot twee keer toe op een ogenschijnlijk houdbare bal. Aan de aansluitingstreffer van VVAC ging ook een keepersfout vooraf. Het was Tom den Besten die vanaf een meter of twintig profiteerde (2-1). Kort voor rust werd de glaszuivere 2-2 van Bart Koomans wegens vermeend buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft stelde VVAC in no time orde op zaken. Binnen drie minuten had Tom den Besten zijn tweede en derde van de avond erin liggen (2-3). Lennart Houweling was de maker van de 2-4 en Tom den Besten had zijn mooiste voor het laatste bewaard: 2-5. Invaller Bart Vonk maakte vier minuten voor tijd het halve dozijn vol.

In dezelfde poule hield derdeklasser SV Lopik eersteklasser Nieuw-Lekkerland op 2-2.