GJS herstelt zich tegen EBOH

Wedstrijdverslagen 956 keer gelezen

GJS herstelde zich knap van de slechte wedstrijd van vorige week tegen De Zwerver. Nu werd de lastige uitwedstrijd tegen EBOH in Dordrecht dik verdiend met 1-2 gewonnen. Wanneer GJS wat beter met de kansen was omgesprongen dan was de wedstrijd al voor de rust beslist geweest. Nu werd het nog spannend toen de thuisclub een kwartier voor tijd op 1-2 kwam.

GJS begon sterk en drukte de thuisclub terug op eigen helft. Na ruim tien minuten ging Rob van den Boom er op links vandoor en schoot de bal uiteindelijk uit moeilijke hoek hard en zuiver in de verre hoek, 0-1. Direct daarna kwamen er nog meer kansen/mogelijkheden. Eerst tikte keeper Jan-Arie Kouwenhoven de bal net weg voor de voeten van de aanstormende Youri Bos en vervolgens tikte hij een schot van dezelfde Youri Bos uit de hoek tot corner. Uit deze corner kopte Youri de bal in handen van de keeper.

In de 15e minuut ging Rob van den Boom opnieuw vanaf links richting doel, maar hij schoot nu in het zijnet. Misschien had hij beter de bal even terug kunnen trekken naar een vrijstaande speler voor het doel. Vijf minuten later ging Youri Vos op rechts richting doel en schoot hard voorlangs, terwijl ook nu misschien de bal beter even terug getrokken had kunnen worden op de vrijstaande Ruud Bos. In de 28e minuut zette Rob van den Boom opnieuw op links goed door en schoof de bal nu wel terug op Ruud Bos die hard inschoot, maar keeper Jan-Arie Kouwenhoven tikte de bal fraai over de lat. Hierna nam de thuisclub het initiatief meer over hetgeen onder andere resulteerde in een gevaarlijke kopbal van Joey Steenbakker die net over het doel; verdween. De thuisclub kreeg nog een paar vrije trappen, maar die leverden, behoudens een schot van Noel Goossens in handen van Raymon de Haan, weinig gevaar op. Ook GJS kreeg nog een paar kansen. Zo schoot Jan Paul Nieuwersteeg na een goede actie van Rob van den Boom hard net over de lat en ging een voorzet van Stef Kamp net voorbij aan Ruud Bos. Rust: 0-1.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. GJS bleef de betere ploeg en kwam in de 51e minuut op 0-2. Ruud Bos gaf een mooie steekpass op Stef Kamp die vrij op de keeper af kon gaan en beheerst scoorde, 0-2. De assistent-scheidsrechter stak zijn vlag in de lucht voor buitenspel, maar dat gold wel voor Bjorn Barten, maar die bleef staan en deed niet mee aan het spel, maar niet voor Stef Kamp. Scheidsrechter Bayram Cakir, die zelf in goede positie stond, liet daarom ook terecht doorspelen. Hierna golfde het spel wat op en neer met kansen voor beide teams. Zo schoot Youri Bos na een doorgekopte bal van Ruud Bos hard naast en redde Raymon de Haan keurig met zijn voet toen de bal van dichtbij werd ingeschoten. Een minuut later verdween een afstandsschot van Joey Steenbakker net naast het doel. Kort daarna stond Noel Goossens vrij voor Raymon de Haan, maar deze redde uitlopend keurig door de bal klemvast uit de lucht te duiken. Toch kwam de thuisclub op 1-2, toen Raymon de Haan bij de rand van het strafschopgebied de bal uit de lucht wilde plukken, maar tegen een eigen verdediger opsprong en de bal moest lossen. Uiteindelijk schoot Nick van Wijngaarden de bal in het lege doel. GJS probeerde de derde bevrijdende treffer te maken en de thuisclub ging op zoek naar de gelijkmaker. Jan-Arie Kouwenhoven redde nog een keer met de voet na een schot van Stef Kamp en aan de andere kant pakte Raymon de Haan nog een schot. GJS was uiteindelijk nog het dichtst bij een doelpunt toen een hard schot van Bjorn Barten buiten bereik van de keeper via de binnenkant van de paal weer terug in het veld sprong.

Na een flink aantal extra minuten (o.a. door tijdrekken van GJS) blies scheidsrechter Cakir uiteindelijk toch voor het einde van de wedstrijd en nam GJS de drie winstpunten dik verdiend mee naar Gorinchem. Door deze overwinning en de resultaten op de andere velden staat GJS nu op de derde plaats (10 punten) achter koploper Wieldrecht (13 punten) en SVW (11 punten). Komende zaterdag ontvangt GJS om 14.30 uur Altena uit Nieuwendijk. Dit team deelt samen met Roda Boys/Bommelerwaard de vierde/vijfde plaats met 9 punten.