SVW stuurt De Zwerver met 4-2 naar huis

Wedstrijdverslagen 733 keer gelezen

GORINCHEM • SVW heeft wat mogelijk de laatste wedstrijd van 2021 is geweest, wegens de aangekondigde maatregelen door het kabinet, winnend af weten te sluiten.

Na een uitstekende eerste helft bleven de streepjes steken op 2-2 maar na de rust werd het verschil gemaakt en won het terecht met 4-2 van de Zwerver. Desondanks begon de Zwerver scherper aan de start van de wedstrijd. Na 5 minuten kwamen de gasten al op voorsprong. Jermain Bebrout wurmde zich langs twee tegenstanders en zag zijn bal voor de voeten van spits Glenn Weijts belandde, die niet aarzelde en in de verre hoek binnen schoot: 0-1.

Hierna pakte de streepjes het heft stevig in handen en speelde het een uitstekende eerste helft. In de 19e viel de gelijkmaker. Naser el Mousati, die zijn tegenstander diverse keren de baas was, zag zijn voorzet voor de voeten eindigen van Ahmed Kelifa die overtuigend de 1-1 maakte.

Op het half uur werd Hicham Farhou door aanvoerder el Ouazizi weggestoken maar de inzet van Farhou was te gehaast. Een paar minuten later had de thuisploeg alsnog de voorsprong te pakken. El Ouazizi werd binnen de 16 meter neergelegd en Farhou schoot onberispelijk raak vanaf de stip: 2-1. Vlak voor rust liet Farhou het na de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Na een goede actie van Kelifa schoot Farhou over. Uit het niets kwam de Zwerver in de blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte. Een houdbare inzet van linksback Robin Lodder werd door doelman Angelo Perini verkeerd ingeschat, waardoor de Zwerver terug in de wedstrijd was: 2-2.

Een minuut later een knappe redding van doelman Bas Bijkerk op een strakke inzet van el Mousati uit de hoek ranselde. In de tweede helft begonnen de streepjes sterk. Ahmed Kelifa werd op randje buitenspel weggestoken, omspeelde de doelman maar verkwanselde de kans op de voorsprong. Wederom was er een knappe redding van Bijkerk op een inzet van Abdus Zencirkiran. Een kwartier voor tijd namen de streepjes alsnog de voorsprong. Hicham Farhou zag zijn ingedraaide voorzet door Yosief Ghide binnen gekopt worden: 3-2. Vlak voor tijd bezorgde Musab Abdirahman de zege. De hardwerkende spits jaagde met succes door op doelman Bijkerk, die de bal verspeelde aan de aanvaller, en zodoende in het lege doel kon binnen schuiven voor de beslissing: 4-2.

Daardoor behaalde de streepjes een terechte en lekkere zege op de Zwerver en sluit het dichter bij de top van de 2e klasse F aan. Op papier zou SVW volgende week zaterdag om 14:45 uur aantreden tegen EBOH in Dordrecht. Verwachting is dat de KNVB aankomende week bekend maakt dat de winterstop vroegtijdig aanvangt.

SVW – De Zwerver 4-2 (2-2)
5 min 0-1 Glenn Weijts
19 min 1-1 Ahmed Kelifa
36 min 2-1 Hicham Farhou (Strafschop)
45+1 min 2-2 Robin Lodder
74 min 3-2 Yosief Ghide
87 min 4-2 Musab Abdirahman