Sliedrecht en Huizen delen punten op De Lockhorst

Wedstrijdverslagen 675 keer gelezen

SLIEDRECHT • Het was zaterdag 27 november 2021 een bijzondere wedstrijd voor de voetballers van Sliedrecht. De ploeg van trainer van der Steen (3e plaats op de ranglijst) ontving de nummer 2, SV Huizen op een troosteloos en regenachtig sportpark De Lockhorst, zonder publiek.

Inzet was een plaats in de absolute kopgroep. Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht en de wedstrijd eindigde in een 2-2 puntendeling.

De start van de wedstrijd werd lange tijd uitgesteld, omdat de scheidsrechter van dienst, de heer Collé, tijdens zijn warming-up fysieke problemen kreeg. Via de KNVB werd een vervangende scheidsrechter opgeroepen Aron Hoogerwaard – red.), die na een vertraging van een uur om half vier bij kunstlicht liet aftrappen. Huizen is één van de drie of vier favorieten voor de titel en toonde zich in deze wedstrijd ook de beter ploeg.

Uit de kluts
Justin Beemsterboer kwam al na enkele minuten alleen voor keeper Hensen, maar zag zijn inzet gestopt, zodat een vroege voorsprong uitbleef. Huizen deed het beter, want binnen tien minuten werd uit de kluts voor het Sliedrecht doel de bal hard ingeschoten door Timo Vos (0-1). Het antwoord van Sliedrecht bleef niet lang uit, toen na een kwartier spelen Luciano van Harlingen vanaf de middenlijn de te ver opgedrongen verdedigers zijn hielen liet zien en afrondde (1-1).

Schot getoucheerd
Huizen dicteerde de wedstrijd in deze fase, want de spelers waren zonder bal veel beweeglijker en altijd aanspeelbaar, terwijl Sliedrecht in een lager tempo probeerde bedachtzaam aan te vallen hetgeen vaak te voorspelbaar was. Bijna halverwege de eerste helft werd een afstandsschot van Timo Vos nog net getoucheerd en verdween over doelman Mathijs Donatz via de onderkant van de lat in het doel (1-2). Sliedrecht werd nog meer onder druk gezet en mocht van geluk spreken dat een vrije trap vanaf 30 meter die op de kruising belandde niet de genadeslag betekende. De ruststand van 1-2 was dan ook een juiste weergave van de krachtsverhouding.

Verdiend op gelijke hoogte
In de tweede helft moest Sliedrecht aanvankelijk nog even zoeken, maar speelde het laatste half uur zeker zo goed als Huizen en kwam een kwartier voor tijd ook verdiend op gelijke hoogte, toen Chris Boom uit een corner feilloos binnen kopte (2-2). Speciaal woord van dank voor scheidsrechter Hoogerwaard die een prima wedstrijd floot.