Ferry van Asch (Rhelico)
Ferry van Asch (Rhelico) Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Rhelico-topscorer Ferry van Asch is vol vertrouwen

Algemeen 1.346 keer gelezen

RUMPT • Rhelico doet het verrassend goed dit seizoen. Na een stroeve start staan ze nu op een verdienstelijke vijfde plek en de laatste vijf wedstrijden zijn ze ongeslagen. Grote revelatie dit seizoen is rechtsbuiten Ferry van Asch. Hij scoorde al zevenmaal.

Van Asch voetbalt deze jaargang voor het eerst in de hoofdmacht van Rhelico. Vorige seizoen voetbalde hij nog in O23. Volgens Ferry deed hij hier ervaring op in het seniorenvoetbal. “Om de overstap tussen de JO19 en het eerste elftal zo klein mogelijk te maken is deze competitie opgericht. Vorig seizoen speelden we op vierdedivisieniveau en dit jaar zijn we met zijn allen overgegaan naar de selectie.”

De 20-jarige HBO student voetbalt al heel zijn leven voor Rhelico en heeft naast voetbal ook skiën als hobby. Daarnaast helpt hij mee met het organiseren van feesten en activiteiten bij het befaamde Boerengoed in Enspijk waar zijn ouders eigenaar van zijn. Dat bevalt hem prima. “Omdat Corona nu opspeelt gaat het nu wat minder, maar in het algemeen gaat het super.”

Rhelico begon slecht aan de competitie. De eerste drie wedstrijden haalde Rhelico nul punten. De Lingederby tegen Beesd werd met 1-4 verloren en SV TOP en SV De Braak waren te sterk voor de club uit Rumpt.

Verklaring
Van Asch heeft wel een verklaring voor het slechte begin van de competitie. “Doordat er veel spelers van O23 bij waren gekomen, moesten we in het begin aan elkaar wennen. Bovendien was de uitslag in Beesd geflatteerd en werden we in de tweede helft weggecounterd. Tegen TOP was ik er niet bij en De Braak wordt hoogstwaarschijnlijk kampioen.“

Na deze drie nederlagen herstelde Rhelico zich knap en de vijf navolgende wedstrijden werd er niet meer verloren. De wedstrijden tegen laagvliegers FC Drunen en OSC’45 werd winnend afgesloten en ook middenmoter Kerkwijk werd aan de zegekar gebonden. Tegen subtoppers FC Tilburg en Well werd gelijkgespeeld. 

Ferry van Asch heeft vertrouwen in het vervolg van dit seizoen. “Sinds kort loopt het als een geoliede machine. We staan nu vijfde en het gaat boven verwachting goed.” 

Volgens hem is De Braak de titelkandidaat. “Ik denk dat De Braak kampioen wordt. Zij gaan alle wedstrijden winnen, behalve tegen ons. Wanneer we op volle oorlogssterkte zijn winnen we thuis van ze.”

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden