Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Derby’s Herovina-Asperen en GVV-Beesd

Algemeen 981 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • Voor het eerst sinds eind november is er in de regio West Betuwe op locatie weer competitievoetbal bij de standaardteams. Zaterdag staan er meteen al twee derby’s op het programma: Herovina-Asperen en GVV-Beesd.

Verder komen bij het nog vrij beperkte inhaalprogramma alle drie regionale derdeklassers in actie. Haaften en Vuren spelen thuis en MVV’58 heeft in Brabant een uitwedstrijd. 

In de vierde klasse E speelt ASH in Hellouw de returnmatch tegen SV Noordeloos al vooruit. Alle andere regioclubs moeten nog een week extra op hun herstart van de competitie wachten.

Herovina-Asperen
Herovina en Asperen hebben in de vierde klasse E allebei nog pas zeven duels achter de rug. Ondanks een duidelijk positief doelsaldo staat Herovina met slechts zes punten nogal teleurstellend in de staartgroep. Asperen doet het met dertien punten beter en heeft nog aansluiting met de subtop.

De laatste confrontatie tussen Herovina en Asperen dateert al van bijna twee jaar geleden en kreeg toen in Herwijnen na een Asperense 1-2 zege een vervelend slot vlak voor de eerste corona-onderbreking van de competitie. Nu mag in Herwijnen weer worden gerekend op een spannende streekderby, die door de Meterense scheidsrechter Addy IJzerman zal worden geleid.

GVV-Beesd
In Geldermalsen spelen GVV en Beesd zaterdag in de vierde klasse F ook een klassieke streekderby. Beide clubs ontlopen elkaar op de ranglijst na zeven wedstrijden weinig. Beesd staat met negen punten in de middenmoot en GVV bezit maar twee punten minder.

Vlak voor de vanwege corona vervroegde winterstop was GVV juist fraai in opmars, terwijl Beesd daarentegen na een prima start met een flinke terugval kampte. Dat is echter al bijna drie maanden geleden. De vraag is hoe het nu gaat uitpakken. Scheidsrechter Arie van Honk uit Zuilichem zal dit duel in Geldermalsen arbitreren.

Haaften-NOAD’32
Haaften kan zaterdag bij een zege nog minstens twee plaatsen in de kopgroep van de derde klasse D stijgen. Dan dient Haaften thuis echter wel van hekkensluiter NOAD’32 uit Wijk en Aalburg te gaan winnen. Dat lijkt simpel maar eerder in deze competitie liet Haaften zich op eigen veld ook al eens door het toen laag gerangschikte ONI lelijk verrassen.

Met de topper in Gameren tegen koploper GVV’63 in het directe vooruitzicht zal Haaften er echter op gebrand zijn om NOAD’32 te verslaan. Dat moet ook mogelijk zijn. Arbiter bij dit treffen is scheidsrechter Dimitri de Gans uit Zijderveld.

Vuren-Sparta’30
Vuren en Sparta’30 staan in klasse 3 D allebei in de omvangrijke middenmoot. Na acht duels heeft Vuren één punt minder dan de Andelse bezoekers. Bij volle winst kan Vuren dus Sparta’30 op de ranglijst passeren. Dat zal zaterdag thuis ongetwijfeld ook Vurens doel zijn en moet ook haalbaar worden geacht. Uit Oss komt arbiter Jordy de Goeij naar Vuren toe om deze ontmoeting te leiden.

NEO’25-MVV’58
MVV’58 treedt zaterdag in Sprang Capelle aan tegen NEO’25, dat zich vlak voor de winterpauze mooi had opgewerkt en toen goed in vorm was. MVV’58 bezit één punt minder dan de thuisclub en heeft succes nog altijd nodig om buiten degradatiezorgen te blijven.

De Meterense equipe zit zaterdag door werkverplichtingen en de naweeën van corona nogal dun in fitte centrale verdedigers. Toch zal MVV’58 zeker een gelijkspel moeten zien te bemachtigen in dit duel dat zal worden geleid door de Zeeuwse arbiter Adrie Schot uit Poortvliet op Tholen.

ASH-SV Noordeloos
In Hellouw speelt ASH zaterdag al de returnmatch in deze competitie tegen SV Noordeloos. In de laatste competitiewedstrijd voor het begin van de vervroegde winterstop deelden deze ploegen in Noordeloos eind november met 2-2 de buit.

Zaterdag ontmoeten beide teams elkaar al weer. Ditmaal zal ASH moeten winnen om zich kansrijk in de subtop van de vierde klasse E te kunnen handhaven. Tot dusverre won ASH in deze competitie al zijn drie thuisduels en dat biedt de Hellouwse club vertrouwen om ditmaal ook SV Noordeloos te kunnen verslaan.

Anton van der Giessen

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 1 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 2 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 18 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00