• Sleeuwijk - Woudrichem.
• Sleeuwijk - Woudrichem. Foto: Bart Stoutjesdijk

Mooie voetbalzaterdag in Altena met kelderkraker Kozakken Boys-IJsselmeervogels en derby Sleeuwijk-Woudrichem

Algemeen Voorbeschouwingen 1.406 keer gelezen

ALTENA • Het wordt een vinnig voetbalweekend in het Land van Altena. In Werkendam staat de kelderkraker tussen Kozakken Boys en IJsselmeervogels op het programma. Beide clubs zitten in de problemen onderin de tweede divisie. Kozakken Boys misschien nog wel het meest. Wie van de twee zakt door het ijs, is de vraag. Op zich hebben de Werkendammers de slechtste papieren. Dus zal alles uit de kast gehaald moeten worden om de bezoekers uit Spakenburg te kraken. Anders is het code rood in Werkendam. 

Achilles Veen wist de laatste wedstrijd tegen Jodan Boys te winnen. Dat werd ook weer een keer tijd. Zaterdag moet hekkensluiter Rijsoord worden afgeserveerd. De gastheren, die vechten om nog van de laatste plaats af te komen, zullen zich niet zomaar gewonnen geven. Dus zullen de mouwen opgestroopt moeten worden bij Veen, dat bij een driepunter afstand kan nemen van de gevarenzone.

Eerste klasse
Bij Almkerk gaat het heel het seizoen al beroerd. De verwachting is dat dit tegen Nivo Sparta zaterdag in Almkerk niet zal veranderen. GRC 14, dat ook in een beroerde fase zit en afdendert op de gevarenzone, zal er tegenaan moeten tegen SVL in deze kelderkraker. Bij verlies zijn de rapen gaar in het Almbos.

Tweede klasse
In de tweede klasse staat de derby tussen Sleeuwijk en Woudrichem op het programma. Een strijd om het ego zullen we maar zeggen. Op papier is Woudrichem de favoriet, maar in een derby weet je nooit hoe de hazen lopen. Wilhelmina’26 zal de mouwen op moeten stropen bij en tegen EBOH om de miskleun tegen GJS weg te spoelen. Het kan dan ook twee kanten op gaan in Dordrecht. Altena, dat al twee derby’s op rij won, mag De Zwerver zaterdag niet onderschatten.

Derde klasse
In de derde klasse reist Sparta’30, de revelatie van het seizoen, naar het geduchte Haaften. Dus moeten de Andelnaren laten zien dat de derde plaats op de ranglijst geen fake is. 

Vierde klasse (zondag)
In de vierde klasse heeft Dussense Boys maar één doel. Dat is zich bemoeien met de koplopers Terheijden en RFC. Daar zal hard voor geknokt moeten worden tegen DIA, dat dezelfde intenties heeft.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 2 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 3 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 5 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 5 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 6 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 9 uur geleden